Skills Management i praktiken – 5 steg som gör att ni stänger ert kompetensgap

nov 11 2022 · Skills Management, Whitepaper

Skrivet av: Mattias Loxi

Skills Management arbetar aktivt för att stärka er mest betydelsefulla tillgång – bolagets samlade kompetens. Det finns ingenting viktigare än att ha koll på sina medarbetares färdigheter och ambitioner för att kunna nå tillväxt. Utan er kompetens skulle hela verksamheten avstanna.

Samtidigt är kompetensgapet större än någonsin. Bristen på kvalificerade talanger bromsar företagens tillväxt och hämmar innovationstakten. Det innebär en ekonomisk förlust för såväl det enskilda företaget som samhället i stort.

Att identifiera och stänga sitt kompetensgap borde därför stå högst upp på agendan hos alla företag som vill vara konkurrenskraftiga för att kunna möta morgondagens marknadskrav.

Med vår senaste guide 5 steps to bridge your Skills gap with Skills Management blir det superenkelt att komma igång!

Det finns många effektiva sätt att arbeta med sin kompetensförsörjning för att stänga kompetensgapet. Framför allt handlar det om att skapa en god översikt och medvetenhet om sin samlade kompetens. Dessutom behöver ni identifiera era nyckelkompetenser. Först då kan ni se var ni behöver stärka er kompetensutveckling inom organisationen.

Men för att arbetet ska vara effektivt och fungera även på lång sikt måste chefer och ledare implementera en kvalitativ kompetenshantering som genomsyrar hela organisationen.

Skills Management – Best Practices and How to get started

Nu har vi gjort det ännu enklare för företag att aktivt arbeta med kompetenshantering för att stänga kompetensgapet så att ni kan stå som vinnare både idag och imorgon.

I vår senaste guide 5 steps to bridge your Skills gap with Skills Management går vi igenom steg för steg hur ni identifierar och stänger ert kompetensgap. Med skill inventory, skill set och growth plan blir det tydligt hur ni kan arbeta för att stärka er interna kompetens. Då kapar ni kostnader inom verksamheten och bygger framtida tillväxt. Samtidigt stärker ni engagemanget bland medarbetarna inom företaget.

Ny guide! 5 steps to bridge your Skills gap with Skills Management.

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg