Vad ger ert konsultföretag för första intryck?

Feb 01 2018 · Rekrytering

Skrivet av: Jenny Furtenbach

Letar ni efter nya rekryter till ert konsultbolag? Rekrytering utgör ett viktigt område för konsultbolagen. Men hur är det att vara kandidat eller kund till företaget? Vad händer när kandidaten kliver in genom dörren till ert kontor?

Har ni koll på hur ni upplevs?

Varje dag går tusentals affärskvinnor och män på olika möten eller intervjuer i rollen som leverantör, prospekt eller kund. Vi inleder ofta vår kontakt med ett nytt företag genom att kolla upp vad som står på nätet. Kanske stöter vi på företaget på en mässa eller liknande? Vi gör vår hemläxa och läser på, därefter genomförs ett telefonsamtal, en mailkonversation eller ett webbmöte innan det är dags att träffas. Tankarna om bolaget har nu redan tagit fart och kandidaten har fått en bild i sitt huvud. All kommunikation sammanställs och snart är det dags att besöka företaget. Ribban och förväntningarna är nu satta.

Alla företag vill vara attraktiva

Många företag har reception- och konferensenheten underställd en CFO eller administrativ chef/office manager som inte alltid är helt insatt i vad HR & sälj/marknad har för strategier för att attrahera nya medarbetare och kunder. Allt detta kan vara puts väck när en konkurrent kommer på anställningsintervju och möts av ett mindre bra bemötande samt att miljön inte lever upp till vad övrig kommunikation förmedlar. Tar vi reda på varför våra kunder eller kandidater tackar nej till oss, får vi verkligen ett ärligt svar?

Vem äger ansvaret?

Vår analys av cirka 60 000 affärsmöten genom åren är att förståelsen och ledarskapet hamnat fel eftersom ledningen mestadels fokuserar på sin core business och första intrycket i fysisk form på kontoret blir lidande av utebliven budget och möjligheter att överträffa förväntningarna.

Head hunting – lever företaget upp till förväntningarna? 

Vissa företag anlitar head hunters för hundratusentals kronor, i jakten på rätt nyckelkompetenser. De medverkar på en mässa för ytterligare ett par hundratusen och anställer personer för att bygga varumärket genom sociala medier, men strategin för hur de bör leva upp till all extern kommunikation när besökaren väl ringer på dörren saknas.

När en rekrytering kostar enorma summor, hur mycket av pengarna lägger ni på att skapa ett första imponerande intryck?

Jenny Furtenbach, delägare och vd The First Impression Company

Jenny är vd på The First Impression Company, samt relationsexpert och nätverksguru som bara är ett steg bort från att vara connectad med alla människor på hela LinkedIn. Jenny är en flitigt anlitad föreläsare, certifierad på DISC-analys och har mycket erfarenhet inom personaluthyrning.

Du kanske också gillar...

Alla inlägg