Vad hindrar tillväxt i mindre konsultbolag?

Okt 09 2014 · Försäljning i konsultbolag

Skrivet av: David Tegenmark

Denna vecka tipsar vi på Cinode tillsammans med Certus Growth om en ny videoserie med metoder som får ditt konsultbolag att växa ytterligare.  

I ett tidigare nyhetsbrev från Cinode kunde vi läsa att det startas fler mindre konsultbolag. Det är en grupp som vi på Certus Growth har mycket kontakt med.

Tillväxt prioriteras bland mindre bolag

I en enkät vi gjorde med cirka 300 ägare och konsulter inom mindre konsultbolag (<100 MSEK i omsättning) svarade nästan 70 procent att deras viktigaste prioritering under 2014 är tillväxt.

Men även försäljning och rekrytering prioriteras. Inga stora nyheter egentligen, dessa nyckelområden brukar vara starkt sammankopplade till förmågan att växa.

Många upplever dock att det är svårt att attrahera rätt personer. Och ännu fler har utmaningar med sin försäljning, framförallt till nya kunder.

Även om konsultbolag traditionellt premierar merförsäljning hos befintliga kunder – av logiska skäl, så brukar det vara viktigt för den långsiktiga utvecklingen att företag kan skaffa nya kunder.

Metoder för systematisk nykundsförsäljning

Den goda nyheten är att det finns enkla, effektiva sätt att bygga en systematisk och stabil nykundsförsäljning. Det sker med hjälp av digitala metoder. Och nu pratar jag inte om coola taktiker online utan om arbetssätt som stödjer den personliga försäljningen och ger en positiv avkastning.

För att förmedla dessa tankar har jag tagit fram en videoserie i tre korta delar. I den går jag också igenom en tillväxtmodell för kunskapsföretag och så försöker jag förenkla hela online-området.

Kolla gärna in videoserien här. Parallellt med att du tittar kanske du kan få inspiration till hur budskap kan förmedlas på nya sätt.

Videoserien är gjord med begränsade resurser av oss själva och är lite av ett test. Jag hoppas att du kan ha glädje av den.

Klicka här för att titta

Gästbloggare - David Tegenmark

Egenföretagare och konsult med fokus på utveckling av företag och individer. Erfarenhet från konsultbranschen (Management och IT), rekrytering och uppstartsföretag. Driver Certus Growth, som hjälper konsultbolagsägare att nå sin fulla potential och utveckla sina bolag genom professionellt entreprenörskap.

Du kanske också gillar...

Alla inlägg