”Vi bygger bolaget runt konsulterna”

Strategic 9 leder sin verksamhet med visionen ”konsulten först och resten sen”. Människorna är hjärtat i bolagets business och tillsammans skapar de rätt förutsättningar för att bygga ett framgångsrikt företag. Dessutom använder de Cinode i sitt dagliga arbete.

Vi kontaktade Anna-Linnea Abrahamsson, Business Developer, för att höra mer om deras företagsresa, kommande mål och på vilket sätt Cinodes verktyg effektiviserar arbetet.

Varför startade ni Strategic 9? Vad skiljer er från andra bolag?

– Strategic 9 är it-konsultbolaget i Malmö som främst arbetar med människor. Med det menar vi att konsulten kommer först, i alla lägen. Vi bygger bolaget runt konsulterna, snarare än tvärtom. Hos kunderna representerar konsulterna sitt personliga varumärke, istället för Strategic 9. Det är precis så vi vill ha det. 

Vi kan dra en liknelse med musikbranschen. Troligtvis har man hört talas om bandet The Who. Men det är inte lika självklart att man vet vad bandmedlemmarna heter. Det var precis det som fick Jonas att vilja utmana branschen. Det blev startskottet på Strategic 9, säger Anna-Linnea Abrahamsson, Business Developer på Strategic 9.

Man visste vilket bolag jag var ifrån, men inte vem jag var eller vilka tekniker jag kunde. Jag var en bandmedlem – men jag ville vara soloartist tillsammans andra soloartister. Jag upplevde att det inte spelade någon roll vem jag var som individ, eller vilka tekniker jag brann för. Och när jag började prata med andra konsultkollegor hörde jag samma story från dem. Det var dags att ändra det.” – Jonas Klintberg, CEO.

Ni har visionen om ”konsulten först och resten sen” och låter konsulten välja uppdrag. Hur fungerar det i praktiken jämfört med andra? Fördelar/utmaningar?

– Vi söker inte människor att anställa för specifika uppdrag, utan vi vill jobba med härliga människor som brinner för sitt yrke och tekniker. Mestadels arbetar vi med tipsrekrytering och letar ständigt efter människor som sticker ut från mängden. Vi är övertygade om att med rätt person på rätt plats blir kunden otroligt nöjd. På så vis kan vi föreslå en mängd olika uppdrag baserat på de intressen personen har och den teknik man vill arbeta med. Passion möter teknik helt enkelt. Då får kunden i förlängningen också ett väldigt bra resultat.

Ni har flera experter inom accesibility. Vad hjälper ni era kunder med?

– Det nya EU direktivet, The European Accessibility Act (det europeiska tillgänglighetsdirektivet på svenska), är en ny lag och ett viktigt steg för att försäkra att digitala tjänster är tillgängliga och anpassade för alla. För företag innebär det att man måste följa vissa direktiv innan den 28 juni 2025. 

Vi arbetar aktivt med att hjälpa våra kunder att vara förberedda genom workshops, seminarium samt hands-on-support. Vi skräddarsyr erbjudandet efter det behov som kunden har. Det är bara att höra av sig om man har några frågor, vi berättar gärna mer! 

Ni har länge använt Cinode. Vilka delar gillar ni allra mest? Hur bidrar plattformen till er dagliga verksamhet?

– Cinode är det verktyg vi använder mest i vårt dagliga arbete. Cinode bidrar till en hög transparens i teamet, vilket är ovärderligt. Vi får en hög synlighet över våra olika pipes och projekt vilket gör att vi på våra dagliga stand-ups kan vara väldigt effektiva samtidigt som vi blir ett väldigt synkat och tight team. 

Slutligen, hur ser ni på marknaden och vad har ni för framtida mål?

– Tack vare våra konsulter ser marknaden ljus ut för oss. De förtjänar all uppmärksamhet för de positiva resultat som vi har i bolaget och den fina feedback vi får från våra kunder. Det är vi väldigt stolta över. 

Vårt mål framöver är att fortsätta att växa genom att rekrytera rätt personer och utvecklas tillsammans med våra konsulter. Vi arbetar också aktivt med att bygga våra kollegors personliga varumärke genom vår gamifierade digitala verktyg, The Quest, som man får tillgång till genom att vara konsult hos oss. 

Ni tillhör Qgroup, som består av en mängd specialistbolag. Hur samarbetar ni mellan varandra och vilka fördelar får ni av att tillhöra gruppen?

– Det är en enorm styrka att arbeta tillsammans med andra specialistbolag och samarbeta i försäljning. Genom att vi hjälps åt och håller varandra om ryggen kan vi se till att vi har branschens vassaste specialistkonsulter och en hög beläggning. 

Ett varmt exempel är ett tips vi fick in från en av våra konsulter gällande en av hans tidigare kollegor. Eftersom han ville jobba på en annan ort kunde vi direkt tipsa vidare till ett annat specialistbolag. Samtidigt blev vår kollega väldigt glad för nu kan de träffas på våra stora jul- och sommarfester. Och våra fester är ganska kända för att vara det där lilla extra.. 

Ju bättre vi känner varandra, ju roligare har vi och desto bättre resultat kan vi leverera, tillsammans. 

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg