Tillfällighet, timing och tur räcker inte för att lyckas som konsult

Skrivet av Johan Haeger – Sälj – Marknad – Cinode |  Ingen kommentar

Vissa tror att det enbart handlar om tillfällighet, timing och tur. Andra inser att rätt förberedelse är helt avgörande för att lyckas. Inom försäljning kommer du inte långt om du enbart förlitar dig på tur och tillfälligheter. Säljer du konsulttjänster är en professionell paketering som passar kundens behov A och O för att lyckas.

Trots att det råder hög efterfrågan på marknaden har konkurrensen aldrig varit hårdare. Antalet konsulter ökar och den växande gig-ekonomin driver på behovet av oberoende specialister. Digitaliseringen har i många fall minskat gapen mellan kunder och leverantörer, trots geografiska avstånd. Som om detta inte vore nog finns det ofta mellanhänder inblandade vilket leder till ännu högre krav på paketering.

Ständigt hålla sig uppdaterad

Det krävs en hel del för att sticka ut som konsult på dagens marknad. Branschen befinner sig i ständig förändring, konkurrensen är hård och kräver att du alltid håller dig uppdaterad inom de senaste teknikerna.

Många konsultbolag håller koll på detta och ser till att ligga i framkant. Men när det kommer till att skapa vinnande konsultprofiler saknas ofta både kunskap och engagemang. Orsakerna kan vara många, som hög arbetsbelastning med fokus på de dagliga kundproblemen och timdebitering. Men om du vill sticka ut från mängden och vara säker på att komma vidare i gallringen mot ditt nästa drömuppdrag som konsult gäller det att du vet hur du skapar ett vinnande cv.

Tillgodose kundens behov

Tidsfönstret för att besvara en affärsmöjlighet är dessutom extremt kort. Oftast är deadline endast en arbetsdag. Genom att svara direkt ökar dina chanser rejält. Samtidigt handlar det om att tillgodose kundens behov och väcka intresse.

Genomtänkt paketering

Att skapa vinnande konsultprofiler är viktigare för långsiktig framgång än enbart tillfällighet och tur. Dina experttjänster som konsult är din produkt – paketera den väl!

Ladda ner vår guide Hur du skapar vinnande konsultprofiler(svenska och engelska). I den får du lära dig att skapa ett vinnande cv. Dela den gärna vidare till andra i branschen som kan tänkas vara i behov av detta.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Johan Haeger – Sälj – Marknad – Cinode
Johan Haeger – Sälj – Marknad – Cinode
Johan har lång internationell erfarenhet inom marknadsföring, kommunikation, försäljning och ledarskap. Efter sju år utomlands i sex länder brinner han för språk och relationer. Johan träffar dagligen konsultföretag med målet att hjälpa dem bli mer framgångsrika. Fritiden ägnas helst åt vågsurfing, snowboard, familj och vänner. https://www.linkedin.com/in/johanhaeger/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *