Så anpassar du texterna i din konsultprofil efter din erfarenhet

mars 15, 2018 · Konsultprofilstips

Skrivet av: Johan Haeger

Det är viktigt att du anpassar ditt skrivande efter var du befinner dig i din karriär. Har du en helt färsk examen men saknar längre arbetslivserfarenhet, eller börjar du närma dig slutet av din karriär? Tänk utifrån din situation och om du exempelvis är ung behöver du sälja in dig på förmåga och passion. Har du däremot kommit en bit i din karriär och vill arbeta i komplexa miljöer, visa på god förståelse för kunden och dess miljö.

Young Professionals

Är du en young professional, dvs i början av din karriär, är det viktigt att du säljer in dig själv utifrån din potential, utvecklingskurva, förmåga och vilja. Ge exempel som styrker att du är begåvad, smart samt besitter emotionell intelligens, god kommunikationsförmåga och visar att du har en brant inlärningskurva. Beskriv vad du brinner för, som .Net-utveckling, appar, specifik kunskap och områden relevanta för digitalisering. Var tydlig med vad du vill uppnå inom en given tidsperiod, vad som gör att du kan ta dig dit och hur du kommer att göra allt för att nå ditt mål.

Mid to senior professionals

Är du redan erfaren och kommit långt i karriären har du i regel en mängd uppdrag bakom dig. Var noggrann när du väljer vilket eller vilka uppdrag du tar med på förstasidan. Presentera de mest relevanta baserat på bransch, metoder, roller och kompetenser och glöm inte att vara tydlig med ditt ansvar, ditt resultat och det värde du skapade åt din uppdragsgivare. Visa konkreta case du gjort som styrker erfarenheten. Antag att du varit projektledare för ett visst projekt och kund under nio månader. I vilket sammanhang verkade du i projektet, med vilket ansvar och vilket resultat uppnåddes tack vare din insats?

Very senior professionals

Har du riktigt lång erfarenhet och kanske rentav närmar dig slutet av din karriär är det extra viktigt att lägga fokus på denna erfarenhet samt de nyckelkompetenser och den kompetensnivå du har. Undvik att fokusera på din ålder. Framhäv och visa istället hur du vid upprepade tillfällen hanterat stora förändringar, lärt dig nya saker och utvecklats.

Beskriv hur din nyfikenhet i kombination med din senioritet har varit avgörande för tidigare uppdrag. Har du en lång erfarenhetsbank bör du överväga vilka uppdrag du lyfter fram för att underlätta för läsaren att bli övertygad om att just du har den ultimata profilen de söker.

Vill du veta mer om hur du skapar en framgångsrik konsultprofil? Ladda då ner vår guide – Så skapar du vinnande konsultprofiler

Johan Haeger – Sälj – Marknad – Cinode

Johan Haeger – Sälj – Marknad – Cinode

Johan har lång internationell erfarenhet inom marknadsföring, kommunikation, försäljning och ledarskap. Efter sju år utomlands i sex länder brinner han för språk och relationer. Johan träffar dagligen konsultföretag med målet att hjälpa dem bli mer framgångsrika. Fritiden ägnas helst åt vågsurfing, snowboard, familj och vänner. https://www.linkedin.com/in/johanhaeger/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg