Fem anledningar till varför konsultprofiler i Word bör förbjudas

oktober 24, 2013 · Konsultprofilstips

Skrivet av: Mattias Loxi

Än idag envisas många konsultbolag med att använda Word för sina konsultprofiler. Detta trots att profiler skrivna i word har en hel del nackdelar;

1. Ej sökbara.

För att kunna söka efter kompetenser i en konsultprofil måste den först vara öppen. Inkommer en offert, som efterfrågar en viss kompetens, behöver säljaren manuellt gå igenom en mängd dokument för att hitta rätt.

Har ni varit med i ramavtalsupphandlingar? Då vet ni att det spenderas veckor för att sammanställa kompetenser och konsultprofiler som överensstämmer med uppsatta kriterier. Tid som spenderas i onödan. Tänk om ni istället kunde söka efter önskad kompetens, både inom bolaget och hos era partners.

2. Synkroniserar inte.

Som konsult har du ofta flera konsultprofiler, en för exempelvis projektledarrollen, en annan som utvecklare och den tredje för banksektorn. Profiler som är skrivna i word saknar koppling mellan varandra. Det vill säga, uppdatera du en uppdragsbeskrivning måste du se till att uppdatera samma text i samtliga dokument. Det suger.

3. Besvärlig layout.

Åtskilliga timmar spenderas på att få till layouten. Snygga radbrytningar, bilder i rätt format och korrekta marginaler borde vara trivialt, men så är det oftast inte. Att skapa attraktiva profiler som sticker ut ska vara lätt.

4. Bristande översikt.

Wordprofiler är som papper – helt statiska. Vore det inte bättre om uppdragen dök upp automatiskt när ett nytt kontrakt skrivs? Eller få överblick över erfarenheten i en automatiskt genererad grafisk tidsaxel? Word är konstruerat efter papperssamhället. Papper tillhör 1900-talet.

5. Stödjer inte byte eller uppdateringar av mallar.

Byter ni mall, eller uppdaterar er befintliga, kommer alla konsulter behöva uppdatera sina dokument manuellt. Något som är tidskrävande, frustrerande och tråkigt!

Går du som underkonsult till ett bolag kanske du behöver använda deras mall. Att kopiera och klistra i word är inte direkt det roligaste som finns och oftast brukar frustrationen infinna sig efter några minuter.

Alternativ för bättre anpassade konsultprofiler

Med Cinodes molntjänst blir det både enklare och roligare att bygga dina konsultprofiler. Cinode separerar CV:et med konsultprofilen. först skapar du ditt CV som du alltid har med dig, sen genererar du utifrån olika mallar en konsultprofil som du sedan kan anpassa. Läs mer om Cinode och våra funktioner.

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg