Cinode är stolta att presentera vår nya gästbloggare – Linus Zackrisson. Linus är karriärexperten som grundade minkarriar.se. Han har skrivit böcker och är en flitig föreläsare. Dessutom medverkar han ofta i tidningar och tv som karriärexpert.
Att vara framgångsrik som konsult handlar såklart främst om att vara duktig på det du gör och att du får ett bra rykte i branschen. Men förr eller senare vill uppdragsgivaren nästan alltid se en konsultprofil/konsultcv.
Några saker att tänka på för att vara framgångsrik när du skriver din konsultprofil eller en linkedin profil kommer här.
Innan du ens sätter på datorn för att skriva måste du börja med en kompetensinventering. Vad är det du faktiskt kan? Vad är det du kan tillföra? Först när du har det klart för dig kan du börja skriva. Detta gäller oavsett om du ska skriva ditt cv, din profil på Linkedin eller din konsultprofil. Viktigt är också att anpassa det till läsaren. Många gånger blir du bortvald för att mottagaren inte förstår vad du försöker förmedla. Är läsaren en CTO eller en nyutexad personalvetare?
Många verkar blanda ihop sin konsultprofil med deklarationsblanketten till skatteverket, där måste precis allt vara med – ingenting får utelämnas. I din konsultprofil ska du ta bort sådant som inte är relevant eller som du inte tycker tillför något.
Många konsultprofiler är riktigt knastertorra. Det ska inte din vara! Gör den snygg med rätt typsnitt och använd gärna färg. Foto ska absolut vara med, för att undvika ett anonymt och slätstruket intryck. Läsaren vill gärna se hur människan bakom orden ser ut.
Länka även till din profil på Linkedin (om du inte har det slutar du läsa NU och skaffar ett konto genast, sedan kan du fortsätta läsa detta).
Referenscitat är också bra, döp en rubrik till ”Sagt av andra”. Även om läsaren förstår att du endast plockat de bästa citaten känns det ändå betryggande att andra har talat gott om dig.
Andras referenser om dig har också plockats upp av Linkedin. De lanserar i skrivande stund en ny funktion där andra kan rekommendera dina ”Skills and expertise” genom att helt enkelt klicka på dem.
Det ska inte ens behöva sägas för det är självklart, men anpassa konsultprofilen till varje nytt uppdrag! Olika uppdragsgivare har olika behov och du behöver plocka fram olika sidor av dig själv beroende på vem uppdragsgivaren är.
Men det är inte din konsultprofil de anlitar. Det är DU som anlitas. Det är dig de vill ha. Så sista tipset är helt enkelt: Var dig själv! Lycka till!
Gästbloggare - Linus Zackrisson
Gästbloggare - Linus Zackrisson
aug 14 2018 · Konsult, Konsultprofilstips
mar 22 2018 · Konsultprofilstips
mar 15 2018 · Konsultprofilstips
maj 14 2014 · Konsultprofilstips, Whitepaper
jan 30 2014 · Försäljning i konsultbolag, Konsultprofilstips
okt 24 2013 · Konsultprofilstips
feb 27 2013 · Konsultprofilstips
feb 07 2013 · Konsultprofilstips
jan 24 2013 · Konsultprofilstips
dec 05 2012 · Konsultprofilstips
okt 03 2012 · Konsultprofilstips
sep 13 2012 · Konsultprofilstips