”Vi bygger inte bara samhällen och städer utan vi bygger även människor och karriärer”

april 13, 2023 · Entreprenörskap, Konsult

Skrivet av: Mattias Loxi

PE Teknik & Arkitektur har under de senaste åren förvärvat ett 50-tal företag, som de sedan fått ihop till ett gemensamt bolag. Idag växer de snabbt och med en tydlig strategi ska de bli Sveriges främsta arkitektur- och teknikkonsultbolag med fokus på byggnader år 2025.

I en intervju med Cinode berättar bolagets vd och koncernchef Helena Hed om framgångsresan och hur de ser på konsultmarknaden just nu.

Företaget grundades 2006 och består idag av över 850 medarbetare med kontor på 21 orter. 2018 blev de börsnoterade och året därpå konsoliderades de till ett bolag.

– Vår grundares vision var tydlig redan från start – att skapa innovativa och hållbara lösningar genom att välkomna några av Sveriges främsta bolag, säger Helena Hed.

För att lyckas har de lagt stort fokus på att bygga ett gemensamt bolag med ett varumärke och en enhetlig kultur. Helena berättar att det handlar om att bygga den bästa arbetsplatsen och på så sätt skapa det starkaste kundvärdet och en hållbar utveckling.

– Vi bygger inte bara samhällen och städer utan vi bygger även människor och karriärer.

Hur arbetar ni med kompetensutveckling?

– För vår del har det varit viktigt att bli den mest attraktiva arbetsgivaren. Den största utvecklingen sker inom uppdragen. Men vi har också vår egen PE-skola, traineeprogram och stärker våra chefer och ledare utifrån olika perspektiv.

Ta del av hela intervjun i videon nedan.

Gör som 7000 ledare i konsultbranschen - prenumerera på "Veckans konsultnyheter"

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg