The Soft Skill Revolution

Tänker du att ”soft skills” är underordnade teknisk kompetens och kan användas som buzzwords när det inte finns något annat att ta till? Tänk om. Rapporter från Google och LinkedIn vittnar om att dessa skills de facto står för 85 procent av resultaten. När World Economic Forum listar de 10 viktigaste kompetenserna inför 2030 är åtta av tio soft skills. De två övriga är tech skills. 

LinkedIn-grundaren Reid Hoffman tar upp dessa soft skills i sin bok ”The StartUp of You”. Han påpekar att de är svåra att mäta. Dock finns det en spännande lösning i kunskapen om ditt professionella rykte.

Här och var börjar vi se rubriker som ”The Emerging Superpowers of Business”. Välkommen till The Soft Skill Revolution!

Soft skills, eller rättare sagt; FRAMGÅNGSFAKTORER, omsätter vår expertis till framgångsrik handling.

Vad är soft skills? 

Det är personliga egenskaper såsom passion, attityd, inspiration, kreativitet, integritet eller förtroende. Trots att de är så avgörande har de varit svåra att få ett trovärdigt grepp om. Andra ser dem bättre och här finns också den spännande lösningen. Ditt professionella rykte bygger du nämligen, förutom genom den upplevda nivån på din expertis, på just dina soft skills som överför den i handling. 

I ditt professionella rykte finns också dina buggar som ibland kan stå i vägen för din framgång. Det är något du kan behöva hantera. Vi kallar dem inte ”svagheter” eftersom buggar är naturliga när vi utvecklas och ger oss i väg mot nya spännande områden. Kunskapen om dessa blir då i stället en styrka.

Något vi sällan bejakar

Låt oss inse att ett attraktivt reputation är den gyllene nyckeln som öppnar dörrar till spännande människor, kunder och företag som du vill lära av, göra affärer med eller bli anlitad av.

Det paradoxala med soft skills är att, trots att de bevisligen är avgörande för vår framgång och gärna uppmärksammas av vår omgivning, ser vi dem inte själva. Och även om vi ser dem så är det inget vi själva oftast bejakar. För vi går förmodligen inte runt och kallar oss själva för kreativa, inspirerande, empatiska eller förtroendeingivande? Även om alla andra gör det.

Kunskapen om ditt professionella rykte ger dig en klar, objektiv och unik bild av samtliga dina framgångsfaktorer. Den bygger på vad andra säger om dig och ger därmed en stor tyngd åt beskrivningen. Att får reda på sitt professionella rykte är den första delen av Soft Skill Revolutionen.

”Execution is everything”

När du klargjort vilka dina framgångsfaktorer är ska du kavla upp ärmarna och medvetet leva upp till dem. Detta kan du göra på egen hand, men vi är starka anhängare av mentorer – speciellt i syfte att förverkliga sin fulla potential. Någon som både håller dig i handen och ger dig en knuff i ryggen på din resa i din professionella utveckling.

Vi har skapat ett koncept där du lär dig att inkorporera dina framgångsfaktorer i ditt yrkesliv. Och sist men inte minst, så hjälper vi dig med att hantera dina buggar (vi visste att du skulle fråga…) så att du fokuserar på att nyttja dina soft skills och ditt reputation maximalt.

Om ordet revolution skrämmer dig kan vi locka med önskan att optimera dina styrkor och fullt ut plocka fram de egenskaperna som är avgörande för din yrkesmässiga utveckling. Kärt barn har många namn, men vi vet i alla fall att hur ”revolutionär” du än är kommer ett aktivt arbete med dina framgångsfaktorer leda till… framgång.

Kontakta oss på LinkedIn:

https://www.linkedin.com/in/frykman/

https://www.linkedin.com/in/magdalenabibik/

Mer information på: https://www.bibik.co/frykmanbibik/  

Gästbloggare: Per Frykman Magdalena Bibik

Gästbloggare: Per Frykman Magdalena Bibik

Per Frykman och Magdalena Bibik presenterar nu ett samarbete som en kombinerad tjänst där du både får fram ditt reputation, dina framgångsfaktorer och lär dig att omsätta dem i praktiken.
Per är en dedikerad game-changer och pionjär som mejslar fram det unika hos sina kunder och bidrar starkt till de genombrott som kan bli omvälvande.
Magdalena är en briljant och karismatisk entreprenör och idéstrateg som har ett vulkaniskt idéflöde och bygger ett världsunikt koncept.

Du kanske också gillar...

Alla inlägg