"Skapa en mötesplats snarare än en arbetsplats” – intervju med Consid-vd:n

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

Consid är en av snabbväxarna i konsultbranschen. Nyligen blev konsultföretaget även utsett till Sveriges bästa arbetsgivare. Vi på Cinode tog kontakt med vd:n Peter Hellgren för att höra mer om arbetet och strategin bakom.
Stort grattis till framgångarna med Consid! Vilka faktorer tror ni ligger bakom att ni har blivit utnämnda till Sveriges bästa arbetsgivare?

Stort tack! Vi är otroligt glada och stolta över denna utmärkelse – den är ett tydligt styrkebevis för oss som arbetsgivare och visar att vi är på rätt spår. Vi har ett enormt fokus på våra medarbetare, vilket är den absolut mest centrala faktorn till att bolaget vuxit och utvecklats på det sätt som det har. Utmärkelsen i sig grundar sig på våra egna medarbetares betyg på oss som arbetsgivare vilket känns extra roligt.

Ni är ett av de konsultbolag som har vuxit snabbast under de senaste åren. Vad är framgångsfaktorerna inom tillväxten?

Vi har valt att äga hela rekryteringsprocessen själva. Vi har egna anställda rekryterare vars fokus är att till 100 procent fokuserar på att hitta rätt individer till Consid-pusslet. En modell som visat sig mycket framgångsrik, inte minst sett till det faktum att dessa rekryterare är en faktisk del av Consid. De kan företaget utan och innan samt vet precis vilka profiler vi är ute efter i större utsträckning än ett externt rekryteringsbolag har förutsättningar till. Detta i kombination med ett varumärke som växer sig starkare i stadig takt vilket inte bara leder till nya medarbetare utan även nya och spännande kunder är det som ligger bakom att vi lyckats hålla den höga tillväxttakt som vi haft de senaste åren.

Hur är det möjligt att fortsätta behålla kulturen när bolaget blir större?

Vi jobbar enligt devisen att skapa en ”mötesplats” snarare än en ”arbetsplats”. Detta genom många starka kulturbärare och Considambassadörer runtom i landet, en uppsjö gemensamma aktiviteter och ett mycket frekvent internt informationsflöde, med andra faktorer, har vi lyckats bibehålla en stark Consid-kultur.

Ni är ett av de konsultbolag som satsar mest på varumärkesbyggande och marknadsföring. Både internt och externt. Hur har det bidragit till framgången?

I vår värld är ett starkt varumärke A och O när det kommer till vår tillväxt. Både den vi haft hittills och den vi har att se fram emot framgent. Det stora fokus vi lagt på vårt varumärkesbyggande har verkligen burit frukt på alla håll, såväl när det gäller den generella kännedomen om oss som när det gäller företagskultur, nya kollegor samt nya kunder.

Hur firar ni framgångarna?

Gärna ofta och mycket! Både i mindre och större konstellationer. Alldeles nyligen hade vi ett firande som sträckte sig över hela landet. Samtliga av våra kontor unisont firade den senaste tidens utmärkelser, spännande projekt och lanseringar och de 260 nya kollegor vi fått hittills under året under trevliga former. Vår årliga gala, Considgalan, är ytterligare ett exempel på gemensamt firande för våra framgångar. Jag ser firandet som en mycket central del i att fortsätta omfamna framgångarna och skörda nya sådana.

Nu när ni har vunnit denna utmärkelse, vad blir nästa mål?

Resan är målet. Att resan leder till prestigefyllda utmärkelser ser jag som ett kvitto på att vi är på rätt spår. Jag ser fram emot att fortsätta njuta av Consids framgångsresa i gott sällskap av mina drygt 700 kollegor på våra kontor runtom i landet.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 5000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *