Lyhörd i digital metamorfos, del i framgång med 1000 anställda

jan 19 2020 · Försäljning i konsultbolag, Konsult

Skrivet av: Martin Edenström

Ett ramaskri ekade bland världens alla trollkarlar när Fox television introducerade TV-programmet ”Breaking the Magician’s Code”. En maskerad magiker som steg för steg i detalj avslöjade alla branschens, fram till dess, välbevarade trick.

Inte helt olikt vad som hänt i den svenska och internationella IT-konsultvärlden den senaste tiden.

Vi ser en enorm förflyttning av förmåga som rört sig internt mot kunden. Med kraftigt svällande digitala inhouse-enheter som följd. Inte minst inom de nya, mer digitala marknadsenheterna som skaffat sig större innovations- och produktionsenheter. Med till exempel mängder av egna anställda gränssnittsutvecklare och databasansvariga.

Driver digital utveckling framåt

Dessa inhousegrupperingar har försetts med egna avdelnings- och byråchefer. Inte sällan ledda av chefer och ledare med en bakgrund inom IT-branschen. Vilket innebär smartare och mer pålästa beställare än någonsin.

Ledargruppens tidigare konsult- och byråerfarenhet adderar ofta ett nytt lager hos kunden där de snabbare kan välja bort utdragna teoretiska processer, pappersprodukter och allmän bullshit. I sin mer fasta roll bidrar de själva med teoretisk kunskap som på plats kombineras med en upplevd kundsituation. En sund utveckling.

Vi ser en situation där de mer kompetenta beställarna idag är de som mest aktivt driver digital utveckling och transformation framåt. Inifrån och ut, snarare än i stora drag utmålade av globala branschtyckare.

Anpassa efter dagens krav

Vi får ofta frågan vad vi ser som nyckeln till vår framgång på Consid. Miljardomsättning på kort tid, 1000 anställda på våra 20 kontor inom vårt digitalt heltäckande erbjudande. Svaret är såklart mångbottnat, men till stor del tror vi på ett anpassat erbjudande efter de krav dagens smartare beställare ställer.

Detta tredje decennium av full digitalisering behövs en modell för att växa tillsammans med kund, i den disruptiva metamorfos många just nu genomgår.

Konsultbolag behöver fysiska närvaro för att vara lyhörd, kunna agera snabbt och agilt med rätt domänkunskap. På plats i kundens egna, växande team. Med full förståelse för en beställares situation och önskemål.

Utbildningsprogram som utbildar kompletta konsultteam och kund att dra åt samma håll. Oavsett hur beställaren väljer formera sig idag eller imorgon.

Förutom att leverera duktiga konsulter till en påläst kund, krävs även hungriga, omskolade och adaptiva förmågor för framtiden.

Svårare behöver det inte vara.

Martin Edenström, Regionchef på Consid Stockholm

Martin Edenström, Regionchef på Consid Stockholm

Consids nya regionchef Martin Edenström har haft förmånen att influera och påverka digitaliseringen i Sverige under snart 20 års tid. Dels i rollen som expertkonsult och upphandlingsstöd hos arbetsgivaren Consid och innan dess Capgemini samt Making Waves. Men även genom egna branschsajten och nyhetsbrevet MKSE.com som tiotusentals beslutsfattare varje månad läser. Martin agerar digitalexpert åt tidningen Resumé och föreläser återkommande på svenska universitet, Berghs reklamskola och event som Marketing Automation Day, Webbdagarna, WSA och NES.

Du kanske också gillar...

Alla inlägg