Hur digitalt är ditt konsultföretag?

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

70 procent av studenterna vill att företaget de arbetar på ska ligga i frontlinjen när det gäller digitala verktyg. Detta enligt en studie från Universum. Vilken digital förmåga har ditt konsultföretag?

Du är van att använda lättillgängliga och snygga webbaserade lösningar privat men många accepterar fortfarande tröga och undermåliga system under arbetstid. Men ju yngre generation desto högre krav ställs på dig som arbetsgivare att ligga i framkant när det gäller digitala verktyg.

”Skomakarens barn”-syndromet är välkänt inom konsultbolag. Ofta är bolagen otroligt skickliga på att möjliggöra för sina kunder att bli mer digitala och effektiva. Men själva arbetar de i bristfälliga verktyg, Word-profiler och Excelblad.

Tidskrävande arbete

När det viktigaste i bolaget är att locka nya och behålla nuvarande medarbetare gäller det att erbjuda en arbetsplats som ligger i framkant.

Enkla uppgifter som att veta hur många av konsulterna som kan ett visst verktyg samt på vilken kunskapsnivå tar flera timmar att få fram.

Hur lång tid tar det för ditt konsultföretag att;

  • Söka fram alla projektledare på nivå 4, som har Scrum-erfarenhet och har ett referensuppdrag från Volvo?
  • Hitta alla konsulter som har arbetat inom bank & finans?
  • Se vilka som är tillgängliga den 20 maj och som inte har något annat lead på sig.
  • Svara på ett lead med en specifik kompetens och återkomma med en tillgänglig konsult med en anpassad konsultprofil?
  • Uppdatera er konsultprofilsmall för samtliga konsulter, i samband med byte av logotyp eller adress?
  • Se vilka lämpliga kandidater som är på väg in i bolaget och passar för den nya förfrågan?
  • Avisera underkonsultuppdrag till era partners och enkelt samla alla svar?

Vilken tur att det finns enkla, moderna verktyg som gör alla ovanstående punkter på några sekunder. Hur digital och attraktiv vill ditt konsultföretag vara?

 

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *