Få rätt jobbstart efter semestern

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  2 Kommentarer

Det är inte ovanligt att tänka negativa tankar, eller kanske rent av känna sig nedstämd, när semestern lider mot sitt slut och det är dags att lämna hängmattan på landet för att återvända till kontorsstolen igen. Cinode tipsar om hur du kan få en behaglig start efter ledigheten.

1. Skapa små delmål

Att hitta kortsiktiga mål som du relativt snabbt kan uppnå styr fokus från negativa tankar till att känna energi.

2. Planera för en mjukstart

Om det är möjligt se till att inte boka in för många möten under första arbetsveckan efter semestern. Ge din kropp och ditt sinne en behaglig övergång från semester till arbete. Se det som ett tillfälle att reflektera över det som fungerar, men kanske framför allt vad som fungerar mindre bra på din arbetsplats. Är det något som går att ändra på?

3. Hur vill du utvecklas?

Fundera över hur du vill utvecklas inom ditt arbete, både på kort och lång sikt. Kanske vill du sätta upp ett eller flera långsiktiga mål som du strävar efter att nå under det kommande arbetsåret?

4. Hitta på roliga saker

Bara för att vardagen har dragit igång igen innebär inte det att du inte kan göra roliga saker. Ta en after work med kollegorna eller umgås med vänner efter arbetsdagen. Fortsätt aktivera dig för att inte uppleva vardagen som en grå massa.

5. Sätt stopp för energitjuvar

Är du en av de som har svårt för att säga nej till saker du egentligen inte hinner göra? Låter du andra människor stjäla din tid utan att du får något tillbaka? I sådana fall är det läge att fundera över hur du ska göra för att få tillbaka makten över din tid och arbetssituation. Givetvis finns det tillfällen när arbetsbelastningen kan upplevas som för hög men det är inte synonymt med att alltid vara en ja-sägare som har svårt att säga ifrån.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

2 svar till “Få rätt jobbstart efter semestern”

  1. Lauri Lubi skriver:

    Starta med en kortare arbetsvecka. Tex på onsdag eller torsdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *