Är du en diamant?

oktober 9, 2012 · Konsult

Skrivet av: Jeanette Gardner

Cinode presenterar stolt dagens gästbloggare Jeanette Gardner. Jeanette är karriärcoach och konsult inom HR och talent management. Hon är en mycket uppskattad föreläsare och är ofta anlitad som krönikör. Dessutom är hon författare till tre böcker.

Jag får ofta frågan ”Vad är talent management?” och ”Vad är en talang?” ”Är bara vissa medarbetare talanger och andra inte?”

För vissa är ordet ”talang” synonymt med att vara speciellt utvald, särskilt duktig och en elitistisk medarbetare. För mig är talang en råsten som måste slipas för att bli vacker.

Talent management, eller talanghantering, är förmågan att ta en oslipad diamant och förädla den till en fantastiskt briljant som skiner länge, länge.

Jag tänker; Om bara cheferna visste hur man slipar stenar!

Det finns medarbetare som för företaget framåt. De skapar intäkter, presterar konsekvent på en bra nivå och har unika drivkrafter, som brinnande engagemang och stor kapacitet. De trivs med jobbet, företaget och chefen. Skulle dessa medarbetare av någon anledning sluta på företaget skulle lönsamheten sjunka. Rejält!

Bra talanghantering är en vinna-vinna situation för alla, både för företaget OCH för medarbetaren.

Talent management handlar i grunden om människorna inom organisationen. Då chefen till 70 procent är anledningen till att folk byter jobb är krisen ett faktum. Livsviktig kompetens försvinner genom dörren. Därför är det viktigt att cheferna motiverar, skapar tydliga mål, synliggör resultat och erbjuder personlig utveckling så att alla på företaget arbetar efter bästa förmåga och kapacitet.

Jeanette Gardner
jeanette@jeanettegardner.se
0733-781 807
www.jeanettegardner.se

Gästbloggare - Jeanette Gardner

Jeanette är karriärcoach och konsult inom HR och talent management. Hon är en mycket uppskattad föreläsare och är ofta anlitad som krönikör. Dessutom är hon författare till tre böcker. jeanette@jeanettegardner.se 0733-781 807

Du kanske också gillar...

Alla inlägg