Syftet gör ditt konsultbolag till vinnare

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

Vilket syfte har ditt företag och på vilket sätt är ert syfte viktigt för er målgrupp? Syftet utgör själva kärnan i er verksamhet och bör genomsyra allting ni gör. Utan ett syfte blir det svårt att uppfattas som de mest framstående inom er bransch.

Tidigare låg fokus på Mission (vad) och Vision. Idag har istället själva Syftet (varför) hamnat under luppen. Pengar visar bolagets resultat men återspeglar inte målsättningen. Tjäna pengar kan aldrig vara ett syfte. Inte heller produkten/tjänsten, de är bara olika medel för att nå resultatet. Syftet skapar ni utifrån en stark övertygelse, alltså varför existerar ert företag? Vad är skälet till att ni finns?

Grundläggande värderingar

Vissa skrapar dock bara på ytan när det gäller företagets syfte. Det är synd och får sällan önskvärd effekt eftersom ert syfte (kärnvärden) består av de mest grundläggande värderingarna inom företaget. Det gäller att vara specifik och säkerställa att syftet – ert varför – genomsyrar hela affärsorganisationen och dess dagliga arbete. Det är så ni bygger delaktighet och en stark företagskultur.

Det är viktigt för medarbetarna att känna att arbetet de gör är meningsfullt och något som de verkligen tror på. Vilket samhälle hjälper ni till att skapa? Hur kan varje person inom organisationen utvecklas, inom sin karriär men också när det gäller sitt personliga varumärke?

Var ärlig och öppen i dina svar. På vilket sätt kan ditt bolag förbättra livet för er målgrupp?

Syftets fem egenskaper:

  1. Är organisationens syfte tydligt och tilltalande för kunder och medarbetare?
  2. Upplevs syftet inspirerande? Är det lika relevant imorgon som det är idag?
  3. Genomsyrar syftet företagets DNA? Tror ledningen på syftet och motiverar det dem att handla därefter? Känner de att syftet gör att de kan bidra till att påverka?
  4. Överensstämmer företagets beslut med dess syfte?
  5. Skapar syftet engagemang bland medarbetarna? Rekommenderar medarbetare och anställda företaget till sin omgivning tack vara bolagets syfte?

De konsultbolag som är tydliga med sitt Syfte blir morgondagens vinnare.

 

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *