Glad sommar önskar Cinode!

Jul 01 2021 · Cinode

Skrivet av: Mattias Loxi

Nu är sommaren äntligen här och snart stundar välbehövliga semesterveckor. Det har varit ett händelserikt första halvår 2021 och vi summerar marknanden och en intensiv vår för oss på Cinode.

Först och främst är vi otroligt stolta över alla våra fantastiska medarbetare, användare och kunder. Vi brinner för att skapa den ledande plattformen inom Skills Management.

Under första halvåret har vi bland annat:

  • Lanserat Cinode Market där våra kunder publicerar sina förfrågningar med ett knapptryck.
  • Varje dag välkomnat mellan fem till tio nya bolag i Cinode Network! Där går det även att testa hela Cinode gratis under 14 dagar.
  • Vässat produkten med mängder av nya funktioner såsom Skill Set, leveransgrad, delningsbara filter, webhooks med mera.
  • Välkomnat många nya fantastiska kunder. Cinode har vuxit med 50 procent i tillväxt sedan augusti.
  • Stärkt Cinode-teamet med nya medarbetare och kompetenser. I augusti välkomnar vi ytterligare fem medarbetare i Sverige och Finland.

En stabil konsultmarknad

Marknadsmässigt har konsultbranschen tagit rejäl fart i både Sverige och Finland. Konsultbolagen börjar anställa igen och lönsamheten stiger. Att marknaden är het framgår tydligt, inte minst när det gäller förvärv. I vår uppdaterade tabell med alla uppköp med svenska bolag har vi mer än 75 förvärv hittills i år (där Knowits köp av Cybercom tillhör det största!), vilket är mer än under hela 2020.

Antalet egenkonsulter minskade under förra året men allt tyder på att den gruppen kommer att öka igen. Att bygga sitt nätverk av frilansare och partners för att snabbt ha tillgång till extern specialistkompetens i leveranserna utgör en viktig nyckel för att fortsätta växa sitt konsultbolag. Även konsultköparna rankar nu konsultleverantörerna efter deras tillgång på specialistkompetens oavsett anställningsform.

Vi är väldigt stolta över Cinode Partner och Network som gör det superenkelt att hitta, bygga upp nätverk och sourca ny kompetens. En tillväxtmotor i ditt konsultföretag!

Digitaliserade processer

Den digitala mognaden i konsultbranschen är dock fortsatt låg och skapar stora möjligheter för de bolag som vill ligga i framkant. Endast ett av tio konsultbolag har kommit långt (missa inte vår längre analys och insikter om branschen med Per Defalva). Jag tror att vi kommer få se en mängd nya affärs- och leveransmodeller samt digitaliserade processer som gör att konsultbolagen kan skala sin affär på helt nya sätt.

Slutligen vill jag önska er alla en fantastiskt fin sommar!

Själv spenderar jag större delen av tiden på landstället ute på Ljusterö i Stockholms skärgård. Något som jag gillar att göra under min lediga tid är att inspireras av podcasts. I Konsultpodden har vi haft fantastiska gäster under våren, bland annat representanter från kundsidan och även Jesper Börjesson som berättar om hur det var att gå från TV4 till konsultbranschen.

I höst fortsätter det att hända magiska saker kring Cinode – var så säker!

Know, Show and Grow your Skills!

Glad sommar!

Subscribe to Skills Management insights!

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg