Kompetenskartläggning för moderna företag

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

Utan kompetens inget konsultföretag. Och att kartlägga kompetensen i bolaget blir centralt mycket viktigt. Ofta används dock föråldrade verktyg eller Excelblad. Utnyttja istället dagens möjligheter att alltid ha en tillgänglig kompetensinventering utan hinder och med inbyggda tjänster för att hålla informationen korrekt och aktuell.

Kompetensen i Cinode är central men skillnaden jämfört med andra system är att vi använder oss av Crowdsourcing för att bygga upp den gemensamma kompetensen samtidigt som det aldrig finns några hinder att lägga in nya nyckelord.

När du taggar upp dig på ett uppdrag behöver du aldrig fundera över om det du väljer är en roll, verktyg, metod eller bransch. Det gör systemet åt dig. Börjar du skriva in ett nyckelord får du förslag på vad andra har lagt in, inklusive aktuella synonymer. Välj själv om du vill titulera dig som Project Manager eller Projektledare, men när du söker får du träff på båda. Med över 15 000 nyckelord som är kategoriserade, kontrollerade och har synonymfunktion blir det enkelt att hitta rätt.

Är det en kompetens som inte finns är det bara att klicka på ”Enter” och lägga till så kommer vi att kontrollera ordet åt dig. Vi kategorisera upp det, eventuellt lägger det som en synonym och sätter en språkkod på ordet.

Genom enkelheten och att du kan titta på dina kollegors kompetenser blir motivationen större att hålla informationen aktuell. Med hjälp av nivåindelning kommer både individen och bolaget alltid ha en komplett kompetensinventering. Hur mycket tid skulle det spara dig och ditt bolag vid upphandlingar?

Hitta direkt vem inom bolaget som är Projektledare minst nivå 4, arbetat på Skatteverket och har en referens inom Bank&Finans. 

Få samtidigt hjälp att automatmatcha en uppdragsförfrågan för era konsulter, kandidater och underkonsulter beroende på kompetensförfråga och medarbetarnas tillgänglighet.

Läs mer om Cinode på – https://cinode.com/funktioner-priser/

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *