”Humankapitalet skapar trygga medarbetare och trygga leveranser”

mars 17, 2022 · Konsult

Skrivet av: Mattias Loxi

Joachim Jillehed, grundaren och vd för nystartade Engaleda.

Engaleda är det nystartade teknikkonsultbolaget som fokuserar på humankapitalet – bolagets absolut viktigaste tillgång. Under några få månader har de lyckats nå såväl stark tillväxt som god lönsamhet.

– Tillväxt är inte vårt mål eller drivkraft utan utgör snarare en effekt av vårt fokus på våra medarbetare, säger vd:n och grundaren Joachim Jillehed.

Joachim har lång erfarenhet från konsultbranschen. Han har tidigare varit verksam inom företag som exempelvis Semcon, Oxyma Innovation, Knightec och nu senast Sigma Industry.

Varför startade du Englaleda och hur särskiljer ni er från andra bolag? 

Med min långa erfarenhet från konsultbranschen har jag upplevt mycket som varit positivt men även negativa inslag. I resan framåt tar vi med oss det bästa och förändrar det som var mindre bra. Engaleda är starten på en framgångsresa där bolagets viktigaste komponenten är humankapitalet med dess engagemang och ledarskap, säger Joachim Jillehed, grundare och vd för det nystartade teknikkonsultbolaget.

Ni vill skapa en hållbar vardag. Vilka utmaningar i arbetslivet vill ni förändra? Och hur gör ni för att bygga en hållbar vardag?

– Vi står alla inför många utmaningar, både i vardagen och inom verksamheterna. Dessutom kommer vi möta fler utmaningar framöver, vilket är naturligt och inget som vi kan förändra. Istället lär vi oss hantera utmaningarna med olika typer av stöd och professionella verktyg för att minska medarbetarnas administration och frustration. Det kan även omfatta stöd och verktyg för att hantera en stressig omvärld, det kan vara så enkelt som att vara personliga och dela med oss av varandras vardag. Genom att vi skapar en mer hållbar vardag i det vi som företag kan påverka bygger vi trygga medarbetare. Därmed blir också våra kunder trygga i vår leverans gentemot dem.

Du valde att använda Cinodes verktyg direkt när ni grundade bolaget. Hur kommer det sig?

– Vi arbetar uteslutande med professionella aktörer, system och verktyg eftersom det skapar mindre frustration. Dessutom spenderar vi vår tid på rätt saker. Ineffektiva verktyg stjäl tid och energi, det vill vi lägga på verksamheten och vardagen. 

Hur förenklar Cinode vardagen för dig och vilka värden får du ut?

– Det är ett professionellt verktyg med många användare, vilket borgar för hög kvalitet och bra support. Genom att använda Cinode slipper vi uppfinna hjulet på nytt. Funktionaliteten är genomtänkt, en röd tråd löper genom de olika modulerna som samverkar på ett bra sätt samt team som stöttar vid driftsättning och professionell support. Cinode underlättar för alla i vår verksamhet.

Vilka framtida mål har ni för bolaget? Hur tror du Cinode kommer stötta er framåt?

– Våra mål är att vi skapar de bästa förutsättningar för alla att lyckas. Vårt fokus ligger på humankapitalet och det skapar trygga medarbetare och trygga leveranser. Samtidigt får vi så mycket tid och energi som möjligt till företagets vardag och verksamhet. För att nå dessa mål behöver vi bland annat moderna och digitala verktyg som Cinode.

Vill du veta mer om Engaleda? Kontakta Joachim Jillehed.

Kom igång idag

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg