EM:s konsultelva

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  7 Kommentarer

I EM inleds nu slutspelet. Sverige är som bekant utslaget, därför har vi på Cinode istället tagit ut vår egna startelva – givetvis bestående av konsultbolag. Startelvan spelar utifrån en klassisk 4-4-2-uppställning. För balans inom laget blandas yngre och äldre ”spelare” med olika kvaliteter.

Vill du se en större bild över konsultelvan – klicka här.

Målvakt

1. ÅF
Ålder: 121 år  Ort: Solna
Med sin mångåriga rutin och breda etablering sprider ÅF lugn över försvarslinjen. Perfekt målvakt med god stabilitet som levererar när det verkligen gäller.

Försvar

2. B3IT – ytterback
Ålder: 13 år  Ort: Stockholm
Ytterback med stark drivkraft och gedigen erfarenhet som axlar det tunga jobbet i försvaret. Den här backen har viljan att ta sig an de svåraste uppgifterna på planen och håller ihop försvarslinjen.

 

3. System Verification – innerback
Ålder: 14 år  Ort: Malmö
Här har vi spelaren som med sin specialistkunskap inom kvalitetssäkring säkrar försvaret hemåt. Innerback med frisk framåtanda som stärker samarbetsförmågan i laget, såväl på som utanför planen.

 

Berotec4. Berotec  – innerback
Ålder: 16 år  Ort: Solna
Stabil och erfaren mittback som tar stort ansvar i försvarslinjen. Vid fasta situation tar Berotec ofta friheter att komma fram. Spelaren har både hög kompetens och är duktig på att motivera sina medspelare.

 

5. Acando – ytterback
Ålder: 35 år  Ort: Stockholm
Acando är spelaren som med snabbhet och rutin ger försvaret offensiva kvaliteter. Acando besitter även en stor laganda och passion som kommer väl till pass.

Mittfält

HiQ - yttermittfältare6. HiQ – yttermittfältare
Ålder: 24 år  Ort: Stockholm
Swish säger det när HiQ fintar bort både en och två motståndare på ytterkanten. Med gedigen erfarenhet från kappsegling, alpint och motorsport har spelaren odlat en snabbhet som få motståndare lyckas hinna ifatt. HiQ tror även på enkelt men effektivt spel, vilket gör medspelarna starkare.

 

7. Knowit – innermittfältare
Ålder: 26 år  Ort: Stockholm
Hjärnan och spelfördelaren på mitten som har lätt för att växla mellan försvars- och anfallsspel. En nyckelspelare med sprakande laganda och hög standard, framförallt framåt. Spelaren levererar målgivande djupledspassningar.

 

8. Sweco – innermittfältare (lagkapten)
Ålder: 119 år  Ort: Stockholm
Lagets ”pappa”, som med sin gedigna erfarenhet är självklar i rollen som lagkapten. Spelaren är en skicklig diplomat som håller uppe moralen och lagandan inom gruppen. Motståndarna hyser stor respekt för denna rutinerade spelare, som alltid lirar enkelt och ligger nära motspelarna.

 

9. Cybercom – yttermittfältare
Ålder: 21 år  Ort: Stockholm
En etablerad tvåvägsspelare med fin spänst. Stabil yttermittfältare med god syn och speluppfattning som axlar rollen som den naturliga länken mellan försvar och anfall.

Anfall

10. Lexicon IT-konsult – släpande forward
Ålder: 9 år  Ort: Stockholm
Lagets yngling med en gudabenådad teknik och sprudlande lekfullhet gillar att utmana i djupled. Spelaren är samtidigt en duktig strateg som med sitt engagemang ofta dribblar bort motståndarlagets försvarslinje i jakten på nästa snygga mål.

 

11. Netlight – forward
Ålder: 17 år  Ort: Stockholm
Lagets spjutspets, tillika storspelare, blandar kreativitet med sin bländade teknik och känsla för mål. Netlight är en stark genuin straffområdesspelare som är bra på att nicka bollen och vinna nickdueller.

 

Vilka skulle du ta ut och varför? Kommentera nedan.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

7 svar till “EM:s konsultelva”

 1. Squeeder skriver:

  Stark elva! Aningen defensiv 4-4-2 uppställning. Kan den producera framåt?

 2. Rolf Olsson skriver:

  Bra där! Då hoppas jag att mina tidigare kunder/partners i anfallet eller på andra platser hittar målramen på onsdag. Kul att jag haft business med 9 av spelarna. 🙂

 3. Mr Rolf skriver:

  Haha, stark laguppställning! Jag tror nog att konsultelvan skulle lyckas klart bättre än landslaget i en internationell jämförelse.

 4. Mats Rönne skriver:

  Blir kanske nte såmycket nya affärer om det främst är IT-konsulter på banan är jag rädd. Saknar någon kommunikationskonsult eller strategifirma som kan utveckla möjligheten att få in nya kunder och driva varumärkesassociationer som höjer betalningsviljan… Men det kanske finns några sådana på bänken?

  • Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad Mattias Loxi skriver:

   Självklart finns det det! På bänken har vi bland annat har vi Smart Company – en kreativ smart innermittfältare som tänker utanför ramarna. En perfekt spelare att byta in i andra halvlek när motståndarna börjar bli trötta och det behövs någon som slår de kloka och avgörande passningarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *