Varför finns ditt konsultbolag?

okt 14 2016 · Entreprenörskap, Konsult

Skrivet av: Mattias Loxi

Kampen om talangerna pågår. Men en vinnare är redan utsedd – talangerna. Det är i allra högsta grad arbetstagarnas marknad. Kompetensbristen är tydlig. Konsultbolagen sitter med höga beläggningstal och det svåra är istället att attrahera rätt personer till konsultföretagen. Vinnarna blir de som kan skapa rätt företagskultur och kanske framförallt har ett tydligt syfte där medarbetarna känner meningsfullhet.

Traditionella företag får det allt svårare att attrahera de yngre talangerna som i högre grad vill känna att de bidrar och kan skapa. Många väljer att bli egna eller hitta sin lilla ”flock” där de känner mening.

Glädjande nog ligger konsultbranschen helt rätt i tiden genom att kunna erbjuda varierande ”gig” och utmanande arbetsuppgifter. Något som även bygger ett starkt cv och personligt varumärke vilket lockar många.

Men talangerna kommer sätta allt större krav på arbetsgivarna. Det räcker inte längre med lön utan de måste besvara syftet med hela sitt företag.

Varför ska jag jobba hos er? Vilket samhälle hjälper ni till att skapa? Och hur kommer jag kunna utvecklas i er organisation, både i min karriär men även när det gäller mitt personliga varumärke?

Att skapa en stark företagskultur som genomsyras av delaktighet med feedbackkultur blir allt viktigare. Speciellt när ni som bolag också tävlar mot möjligheten att starta eget.

Det räcker inte längre att skriva en vision och mission. Transparent tid är här, ert varför och värderingar måste vara ärliga och genomsyra hela organisationen. Det går inte längre att gömma sig. Era rekryter kommer framförallt fråga sig själva om det ni talar om bara är ”snack” eller om ni menar allvar.

De konsultföretag som är tydliga med sitt varför, differentierar sig och kan kommunicera detta kommer stå som vinnare. Varför finns ditt konsultföretag? 

 

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg