Cinode stärker marknadsteamet med Sofie Murphy

apr 15 2021 · Cinode

Skrivet av: Mattias Loxi

Cinode expanderar globalt och för att möta den internationella marknaden stärks marknadsteamet med Sofie Murphy. Sofie ansvarar för pr, kommunikation samt marknadsföring internationellt. Välkommen Sofie!

Vad fick dig att ta steget till Cinode?

– Under min studietid har jag jobbat på en prop-tech startup , där jag 2020 gick in i rollen som COO. Under min tid där blev jag biten av “the start-up bug”. Jag brinner för att se bolag utvecklas och älskar det höga tempot. Det är “frihet under ansvar” och otroligt högt i tak.

Jag kom i kontakt med Cinode via Bodil på BLQ Invest som har investerat i bolaget. Hon känner till min bakgrund och mina ambitioner, och tyckte att vi skulle kunna vara en bra match. Efter första mötet med Mattias Loxi visste jag direkt att detta var rätt bolag för mig.

Det som är viktigast för mig hos en arbetsgivare är utrymme för självutveckling, fokus på potential och utveckling hos medarbetarna samt att vi delar samma värdegrund. Att det är en otroligt spännande och bra produkt som jag själv skulle använda, samt höga ambitioner och bra kollegor är en bonus. Jag hade turen att hitta en arbetsgivare som bockar av alla dessa punkter.

Vad ser du fram emot hos oss på Cinode?

– Att vara med på denna otroligt spännande resa och se Cinode växa till en global thought leader inom Skills Management. Hela gänget på Cinode är otroligt ambitiösa och duktiga på sina respektive områden, så jag ser även fram emot att få lära mig allt jag kan av dem. 

PR, kommunikation och marknadsföring är viktigt för att attrahera nya kunder. Varför brinner du för det området?

– Sedan en ung ålder har jag varit intresserad av marknadsföring, även när jag kanske inte var helt medveten om vad det faktiskt innebär. Kombinationen av det administrativa och kreativa tilltalar mig. Dessutom har intresset för konst och form alltid funnits där. Jag målar på fritiden och att få jobba med kreativa element har alltid varit ett mål.

Intresset för kommunikation växte efter att ha lyssnat på Lottie Knutssons sommarprat 2014. Det fick mig att förstå vikten av tydlig kommunikation under såväl bra som krisande tider. I rollen som styrelseledamot i Women’s Career Network fick jag insyn i corporate communication genom diverse företag som vi samarbetade med. Då förstod jag att detta absolut är något för mig. 

Slutligen, vem är Sofie privat? Intressen?

– Jag är en ambitiös och nyfiken person med en evig törst efter mer kunskap. Jag kan lära mig mycket men det finns alltid något nytt att utveckla.

På fritiden älskar jag att umgås med vänner, spela paddel, måla och att studera nya språk. Just nu läser jag en kurs i franska och försöker även lära mig holländska. När det inte är pandemi-tider tycker jag om att resa. Mina favoritresemål är Irland (är halvirländare och har en stor familj som jag älskar att hälsa på) samt Paris, där jag tidigare bodde.

Öppna konsultuppdrag och förfrågningar

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg