Cinode rustar för expansion genom investering av blq invest

Dec 20 2019 · Cinode, Pressmeddelande

Skrivet av: Mattias Loxi

Cinode, som digitaliserar sälj, leverans och kompetenshantering i konsultföretag, tar in Blq invest för att katalysera tillväxten. Blq invest består av Kamjar Hajabdolahi, Bodil Sidén och Erik Halvord. Bland investerarna märks SEB och Lena Apler.

 – Vi är redo att ta Cinode till nästa nivå tillsammans med Kamjar, Bodil och Erik på blq invest. Nu kan vi snabbare skala upp vårt fantastiska team vilket gör att vi blir ännu starkare i Sverige men också kan ta bolaget till nya marknader och fler kundgrupper, säger Anders Hagberg, vd på Cinode.  

Blq, building legacy quota, invest lanserades i november 2019. Cinode blir fondens första investering. De letar trenden bakom trenderna. Digitalisering, specialisering och gigekonomi påverkar consulting med ett helt nytt sätt att jobba och få saker gjort. Grundare Kamjar Hajabdolahi ser sig som en bolagsbyggare och menar att det är viktigt att teamen kan jobba operativt tillsammans.

 – I en tid där kompetensen blir allt viktigare är Cinode ett typexempel där tech kan vara en enabler för att skapa tillväxt. Cinode är ett fint bolag med stark tillväxt, imponerande kundbas och bra position på marknaden. Med Cinodes teknologi kan vi effektivisera och skapa värde i en bransch som är starkt personberoende, säger Kamjar Hajabdolahi.

Cinodes plattform fungerar även som nätverk mellan bolag och giggare. Det ger en unik sömlös matchning av tillgänglig interna- och externa talanger direkt in i affärsmöjligheten, med ökad tillväxt och lönsamhet som resultat. Bolaget drivs av grundarna Mattias Loxi och Mikael Tell samt Anders Hagberg och Mark Kantor med visionen Connecting a world of dedicated professionals.

 – Cinode digitaliserar konsultbolagen vilket ger högre tillväxt och lönsamhet samtidigt som kompetensförsörjningen säkras. Kunskapsföretag blir allt mer beroende av samarbeten mellan varandra och giggare. Med blq invest i ryggen kan vi snabbare digitalisera samarbeten vilket gynnar hela kunskapssektorn, säger Mattias Loxi.

Läs mer om investeringen;

https://digital.di.se/artikel/nya-riskkapitalfonden-investerar-i-mjukvarubolag-haft-ogonen-pa-foretaget-lange

https://www.realtid.se/blq-invest-investerar-22-miljoner-i-cinode

Faktaruta om Cinode
Cinode har sedan lanseringen 2014 etablerat sig som den ledande plattformen för konsultföretag på den svenska marknaden med 200 kunder. Hälften av de svenska börsnoterade konsultbolagen använder plattformen. De senaste åren har bolaget vuxit årligen med 40 till 50 procent och även etablerat kunder i Finland, Norge, Danmark, Schweiz och Tyskland. Teamet består av 20 personer placerade i Stockholm. 

Om Cinode
Cinode är Sveriges ledande leverantör av smarta verktyg specifikt utvecklade för konsultföretag.
Företaget lanserade 2014 molntjänsten Cinode. Idag finns specialutvecklade moduler för kompetensinventering, säljstöd integrerat med leverans- och beläggningsplanering, rekrytering samt effektiv hantering av partnernätverk och underkonsulter.
 
Om blq invest
Blq invest – Building Legacy Quota – är bolagsbyggare med fokus på tech och innovation. Vi bygger bolagen tillsammans med entreprenörerna är en katalysator för tillväxt. Vårt hantverk stavas kompetens, marknad och innovation. Vi investerar lokalt men tänker globalt. Så vill vi skapa legacy. Blq invest kommer att investera 200 MSEK i 10-15 bolag. Bland investerarna finns SEB, Lena Apler, Lars Backsell och Noel Abdayem.


Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Du kanske också gillar...

Alla inlägg