6 påskägg för dig som arbetar i konsultföretag

Apr 02 2015 · Cinode

Skrivet av: Mattias Loxi

Om du arbetar som säljare eller chef i ett konsultföretag vet du hur mycket tid det krävs för att svara på en förfrågan. Rätt konsult ska hittas utifrån kompetenser och tillgänglighet. Och profilen ska tweakas mot uppdraget.

I de flesta bolag används antingen konsultprofiler i Word- och/eller pdf-format eller ett intranät som exempelvis Sharepoint. Men med dessa verktyg är det svårt att hålla ordning, uppdatera profilerna och sökbarheten är låg. Ja, problemen är många.

Men håll ut – vi presenterar 6 goda påskägg som gör din arbetsdag betydligt lättare och roligare.

1. Skapa anpassade konsultprofiler från en masterprofil

Tänk om varje medarbetare skulle ha EN masterprofil med all data där nya uppdrag och kompetenser läggs in. Denna grundprofil är sedan utgångspunkt för att kunna skapa anpassade konsultprofiler som tweakas. I konsultprofilen går det att ändra texter, gömma inaktuella uppdrag eller lyfta fram de kompetenser som är viktigast för just det uppdrag som du söker.

Tänk dig sedan att grundprofilen och de olika konsultprofilerna är kopplade till varandra. Det vill säga; om ett nytt uppdrag eller en ny kompetens läggs in i grundprofilen går det att direkt välja vilka konsultprofiler som ska uppdateras. Helt enkelt ett väldigt effektivt påskägg!

Skapa anpassade konsultprofiler

2. Konsultprofiler på olika språk

Det andra påskägget passar er som någon gång har formulerat en profil på engelska. Säkerligen vet ni hur tråkigt och jobbigt det är att översätta och synka den engelska profilen med den svenska versionen.

Istället vill du även här koppla din grundprofil med en engelsk version. En som håller koll på vad som är översatt och vad som behöver översättas. Dessutom hjälper profilen dig i översättningen av kompetenser genom att se hur andra har översatt liknande kompetens.
Översätt din grundprofil - lätt som en plätt!

 

3. Snygga mallar utan strul

Det tredje påskägget är till alla som någon gång svurit över jobbiga sidbrytningar i Word, fula mallar och inte känner någon stolthet över sin profil.

En konsultprofil ska vara tilltalande, proffsig och säljande. Men du vill inte sitta och ändra i grafiska detaljer eller försöka få sidbrytningen helt korrekt. Arbeta istället problemfritt med endast era texter och välj en snygg mall som presenterar er på bästa sätt.

Snygga mallar - som är separerade från datat

4. Sökbara kompetenser

Det fjärde påskägget är för dig som inte gillar att leta efter rätt kompetenser. Som säljare eller chef vill du snabbt se vilka medarbetare som besitter en viss kompetens och som bör vara bäst för den aktuella förfrågan.

Är du konsult vill du veta vilka kollegor som är experterna på bolaget inom de olika kompetenserna. Allt för att snabbt få råd och tips, vilket även stärker sammanhållningen.

kompetens_search

5. Förslag på passande konsulter för uppdraget

Men istället för att söka, vore det inte ännu enklare om du kunde få hjälp med vilka kandidater som passar bäst för det aktuella uppdraget – både utifrån kompetens och tillgänglighet?

Förfrågan - föreslå mest lämpade konsult er på bolaget

6. Kompetensinventering med synonymer

Det sista påskägget är till de som vill få en samlad bild över vilka kompetenser som finns inom ens bolag. Vilka som saknas. Och vilka företaget kan arbeta med under ramavtalsupphandlingar.

Kompetensinventering - med synonymer

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Du kanske också gillar...

Alla inlägg