8 tips – så attraherar ni de bästa talangerna

december 3, 2020 · Rekrytering

Skrivet av: Mattias Loxi

Känner du att det är svårt att attrahera de bästa medarbetarna och underkonsulterna? Psst, vi har knäckt koden. Nedan presenterar vi åtta möjligheter att attrahera de bästa talangerna, som har en direkt koppling till er strategi och inte minst ert varumärke.

1) Analysera ert EVP – Vilka signaler och löften sänder ni ut? Lockas kandidaterna av ert erbjudande?

2) Säkerställ att ni lever upp till löften och visioner ni målat upp under en anställningsprocess.

3) Individanpassa ert erbjudande – en person som är född på 70-talet har andra behov än en ung person som snabbt vill utvecklas. Familjekonstellationer spelar oftast också en stor roll, exempelvis om individen har små barn.

4) Skapa personas som beskriver kompetens, egenskaper, färdigheter, vanor, intressen, önskan, attityd och ambition på de ni vill attrahera till ert företag.

5) Utgå från era personas. Skapa en plan för hur ni exempelvis lockar och behåller millenials. Gör en annan plan för individer som befinner sig i slutet av karriären – de har troligtvis andra drivkrafter och mål.

Anpassa budskap, kommunikation och aktiviteter efter målgruppen. Väck intresse kring er organisation, bygg en relation tidigt och säkra att just ert konsultbolag ligger top of mind.

6) Attrahera nya talanger genom att marknadsföra era experter och deras högst rankade kompetenser på er webbsida, vid fysiska samt digitala event och i sociala medier. Det hjälper er att attrahera fler som brinner för samma område.

Vågar ni inte exponera era medarbetare för risken att era bästa ska rekryteras av en konkurrent har ni troligtvis andra utmaningar att lösa.

7) Identifiera vad era nyanställda behöver för att kunna leva upp till era värderingar och nå sin fulla potential.

8) Med en genomtänkt strategi och plan för preboarding, onboarding samt offboarding minimerar ni risken att individer lämnar eller sprider negativa åsikter om er arbetsplats.

Vill du ha fler tips? Vi har i vår nya guide samlat hela 77 tips om kompetensförsörjning i konsultbranschen!

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg