Framtidssäkra försäljningen i ditt konsultföretag

Apr 27 2017 · Försäljning i konsultbolag

Skrivet av: David Tegenmark

Att sälja konsulttjänster är en avancerad form av försäljning. Det krävs erfarenhet, kundinsikt och god kunskap om relationsbyggande och kommunikation. Säljande personer i konsult- och expertföretag är generellt bra på detta hantverk.

Rådande konjunktur bidrar till att försäljningen går bra för många bolag.

Ofta finns andra utmaningar, som till exempel att locka till sig fler medarbetare i en rekryteringsmarknad som präglas av hög konkurrens och kompetensbrist.

Men det finns behov av att förbättra försäljningsarbetet.

Mindre personberoende försäljning

Många vi träffar skulle gärna vilja uppnå följande:

  • En mindre personberoende försäljning.
  • Förenkla för säljande personer eller konsulter att höra av sig regelbundet till sina kontakter.
  • Öka synligheten generellt eller bland personer som inte redan känner till er.
  • Bygga företagets varumärke och bilden som de kunnigaste experterna inom valda kunskapsområden.
  • Minska risken att plötsligt få lägre beläggning – och slippa perioder av intensivt jagande för att bygga en pipeline när det plötsligt behövs.

Ingen ”one size fits all”

Det finns många metoder och koncept som förs fram som lösningar till dessa problem. Alltifrån inbound- och content marketing till nya säljmetoder eller social selling.

Frågan många ställer sig är dock hur dessa metoder ska tillämpas i praktiken. Och hur de ska stödja den befintliga relationsförsäljningen som ofta redan fungerar väl.

Det är en relevant fråga.

För det finns tyvärr inte en ”one size fits all”-säljmetod. Nya strategier behöver skräddarsys utifrån varje företags unika förmåga och situation.

Jag har personligen ägnat de senaste tio åren åt att prova ut nya digitala arbetssätt för konsult- och expertföretag. Arbetssätt som fungerar i praktiken. Och det finns helt klart många sätt att göra relationsförsäljningen mer effektiv.

Hur bygger du en modern säljapparat?

I andan att avmystifiera ”det nya” och bidra till att fler konsult- och expertföretag framtidssäkrar sin försäljning har vi tagit fram en rapport som handlar om hur ni kan förbättra er säljförmåga genom mer effektiva arbetssätt.

I rapporten visar vi hur en modern säljapparat för konsult, IT- och expertföretag kombinerar relationsförsäljningen med två andra komponenter.

Ladda ner PDF-guiden här: Bygg en modern säljapparat och skapa förutsägbar försäljning.

 

Gästbloggare - David Tegenmark

Egenföretagare och konsult med fokus på utveckling av företag och individer. Erfarenhet från konsultbranschen (Management och IT), rekrytering och uppstartsföretag. Driver Certus Growth, som hjälper konsultbolagsägare att nå sin fulla potential och utveckla sina bolag genom professionellt entreprenörskap.

Du kanske också gillar...

Alla inlägg