Vill du bli morgondagens vinnare på konsultmarknaden?

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

Vi har vaskat fram sju guldkorn som gör att du kan ta hem vinsten.

1) Konsultbolag som vill fortsätta växa behöver skapa ett starkt och individuellt anpassat varumärke med ett högre syfte samt attraktiva anställningsvillkor. Detta utgör grunden för att lyckas attrahera, behålla samt utveckla sin personal och deras kompetens.

2) Morgondagens vinnare har förstått vikten av ständigt lärande och ser kompetensutveckling som en strategisk prioritering som ej får ge vika för ett välbetalt uppdrag där konsulten i fråga riskerar att inte utvecklas enligt plan.

3) Konsultföretag behöver kombinera en mix av anställda, partnerskap och frilansare med effektiv rekrytering som täcker kompetensbehov från kunder med allt tuffare krav på en marknad med global konkurrens.

4) Morgondagens vinnare ser underkonsulter/frilansare som en tillgång och lösning, inte som ett hot mot det egna varumärket. Det kommer vara ännu viktigare att agera snabbt mot kund imorgon.

5) Vinnarna har starkt fokus på försäljning för att lyckas med rekrytering och att ständigt hitta attraktiva kunduppdrag. Försäljning är inte en isolerad företeelse som utgörs av en avdelning eller person, ansvaret är distribuerat och en del av kulturen där ”alla är säljare”.

6) Vinnarna har hög intern effektivitet genom digitaliserade processer som ökar samarbetet och beläggningen samt möjliggör att snabbt presentera lösningar.

7) Morgondagens vinnare använder digitala nätverk för att enkelt hitta nya samarbetspartners som ökar leveranskapaciteten samt optimerar beläggningen.

Vill du ha flera insikter och tips från oss? Ladda ned hela vår guide 77 viktiga tips om kompetensförsörjning som gör att ditt konsultföretag överlever och tillhör framtidens vinnare.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *