Förenklad beläggningsöversikt och förbättrade partnersamarbeten

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

De senaste releaserna i Cinode erbjuder flera nya och spännande funktioner samt förbättrad funktionalitet som effektiviserar ditt arbete. Vi har bland annat släppt följande stora förbättringar;

  • Utökad information per konsult i Prognosvyn.
  • Förbättrad funktionalitet för Partnersamarbeten.
  • Förenklad jämförelse av presentationstexten i konsultprofilen

Läs mer detaljerat om alla nyheter nedan.

Vi vill också passa på att nämna vår nya Guide – Så skapar du vinnande konsultprofiler

Förbättrad information i Beläggning – Prognos

På begäran av många kunder har vi nu förbättrat den information som visas i Beläggning – Prognos för Talent Business användare.

Initialt var Prognosvyn tänkt att enbart ge information om respektive konsults, teams och en totalt sammanräknad beläggning i procent utifrån sysselsättningsgrad och omfattning i team. Då vi nu vet att prognosen ofta även används i planeringsarbetet har vi utökat informationen i denna vy. Genom att klicka på pilen bredvid konsultens namn visas utökad information såsom tillsatta- och preliminärt tillsatta roller samt frånvaro.

Detta ger, förutom att det går enklare att härleda siffror, även möjlighet att använda prognosvyn för planering av konsultens debiteringsbara tid liksom vid proaktiv försäljning.

Precis som i övriga vyer i Cinode är konsultens namn och rolltitel klickbar.

Via ett klick navigerar du till en roll för att exempelvis tillsätta en preliminärbokad konsult alternativt till konsultens sida för att hämta eller skapa en konsultprofil.

Förenkla dina partnersamarbeten

Partnerfunktion har förbättrats för att göra Partnersamarbeten enklare i Cinode. Förutom att sidorna skrivits om i ny frontend-teknik har vi även passat på att förbättra användarvänligheten. Funktionaliteten är densamma men åtkomst till knappar och hur information presenteras är förbättrad.

Klicka på en önskad rad i antingen Uppdrag för att komma till uppdraget, alternativt klicka på en förfrågan och kom direkt in i denna för att se detaljer:

Underkonsulter

För att förenkla arbetet med underkonsulter har vi nu lagt till möjligheten att med behörigheten PartnerManager uppdatera tillgängligheten för en underkonsult. Nu behöver alltså inte underkonsulten själv gå in och ändra sin tillgänglighet utan detta kan även administreras av en Partneransvarig.


Utökad vy för Nytt uppdrag

Vi har utökat vyn när ett nytt uppdrag registreras till att addera information om:

  • Önskad status (oftast Öppen eller Vunnen)
  • Beskrivningstext
  • Önskat pipesteg


Observera att önskad status på ett uppdrag nu alltid måste anges, även om ett uppdrag tillsätts definitivt. Då defaultvärdet är Öppen måste alltså status ändras manuellt för uppdrag som ska ha status Vunnen.

Jämför presentationstexten i Konsultprofilen med Profil

När du ändrar presentationen i en konsultprofil är det nu enklare att jämföra med konsultens grundinformation i Profil.

Presentationstexten för Konsultprofilen ser du till vänster och texten i själva Profilen finns till höger.

Förbättringar i Rekrytering

För att underlätta för dig som använder funktionen Händelser i Rekrytering har vi förenklat åtkomsten till information i listan.
Dra musen över namn eller kommentar och läs rutan med information om kandidaten eller kommentaren.

Uppdrag – Leverans

I vyn Leverans i funktionen Uppdrag har det nya filtret Säljansvariglagts till för att förbättra möjligheten att filtrera fram uppdrag.

Detta underlättar arbetet för säljaren som nu kan filtrera fram sina egna uppdrag för att följa arbetet i rolltillsättningen. Den som lägger upp ett nytt uppdrag blir default säljansvarig om inte detta manuellt ändras i uppdraget.

Förbättringar i exporter

Vi har utökat tre exporter med efterfrågade fält:

  • Exporten Alla uppdrag och roller är uppdaterad med två nya fält, Uppdrag Beskrivning samt Roll Beskrivning.
  • Exporten för Pågående uppdrag och roller är uppdaterad med fälten Uppdrag Beskrivning, Roll Beskrivning och Omfattning.
  • Exporten för Frånvaro är uppdaterad med fälten För- och Efternamn. Tidigare fanns enbart ett anställningsnummer angett i resultatet.


Glöm inte att du alltid kan läsa korta release notes i vår FAQ som kontinuerligt uppdateras i samband med nya releaser. Vår FAQ når du här.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *