Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Minska bänken i ditt konsultföretag under utmanande tider

Hej!

Hur kan vi minska bänktiden och öka effektiviteten trots mer utmanande tider?

I nya guiden ”Effektiva strategier för att minska bänken i ditt konsultföretag under utmanande tider”  får du vet hur du hanterar och undviker ’bänken’ i din konsultverksamhet.

🇳🇱 Cinode expanderar till Nederländerna! 🥳 Efter att vi har etablerat oss som den ledande plattformen för konsultföretag i Norden tar vi nu nästa steg genom att erbjuda våra innovativa lösningar till nederländska konsultföretag. 
😃

Vill även passa på att tipsa om våra kommande event.

⛷️🌟31:a januari har vi tillsammans med PE Accounting bjudit in en av Sveriges främsta skidcoacher Erik Wickström för att vässa tekniken för alla skidfantaster i konsultbranschen. Missa inte detta exklusiva event strax utanför Stockholm med ett fåtal platser. Läs mer och anmäl dig innan det är för sent! 

🎧🌟7:e februari kommer Konsultpodden till Linköping! Det blir live-podd men även panelsamtal samt AW där du minglar med andra från branschen.


Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Förvärv

Iterio förvärvar VA-Resurs som har lång och bred erfarenhet av att utforma, samordna, utreda och leda projekt inom vatten, dagvatten och avlopp. Länk.

HiQ förvärvar Consign med säkerhetskompetens inom nätverk och infrastruktur. Länk.

Addnode Group förvärvar Jetas Quality Systems (Jetas). Bolaget förväntas omsätta cirka 6 MSEK. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Etteplan vinstvarnar då rörelseresultat är lägre än väntat. Detta beroende på svag efterfrågan men också högre sjukfrånvaro samt mer semesteruttag. Länk.

Consid flyttar till ett nytt kontor i Umeå. Länk.

Medarbetare

Tata Consultancy Services (TCS) utser Shreerang Talekar till ny chef för den nordiska verksamheten. Shreerang är baserad i Stockholm och även ansvarig för verksamheten i Sverige. Han efterträder Avinash Limaye som efter tre år i rollen övergår till en ny roll inom TCS utanför Norden. Shreerang har en lång karriär på TCS, senast har han ansvarat för flera stora affärer i Europa. Länk.

Projektengagemang meddelar att Liselotte Haglind, nuvarande finansdirektör, utses till tillförordnad vd och koncernchef. 
Hon efterträder Helena Hed som har valt att lämna sin roll. Bolagets styrelse påbörjade omedelbart rekryteringsprocessen för att hitta en efterträdare. Länk.

Telia Cygate är klar med rekryteringen av Patrik Holmqvist som ny COO och Magnus Furmarker tillträder tjänsten som regionchef öst. Patrik var tidigare regionchef väst medan Magnus har arbetat som senior rådgivare på globala analysfirman Gartner. Länk.

Rejlers presenterar Mikael Ankerfors som ny Business Unit Manager, Business Transformation, för affärsområdet Smart Industri. Mikael kommer närmast från rollen som Head of Mergers & Acquisitions på AFRY. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Tata Consultancy Services har för elfte året i rad utsetts till Top Employer i Sverige av Top Employers Institute. Länk.

Consids hållbarhetschef Nathalie Besèr är nominerad som en av Sveriges ”hållbarhetsmäktigast” av tidskriften Aktuell Hållbarhet. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Sigma Technology och GO Nordic samarbetar för att hjälpa Karlskronas företag med kompetensförsörjning och bevaring. Tillsammans lanserar de konceptet GO Connect. Länk.

Avtal

Bjerking tilldelas tvåårigt ramavtal med Kungsbacka kommun rörande tekniska konsulttjänster för VA samt trafik och buller. Avtalet kan förlängas med ytterligare två år. Länk.

Bjerking får i uppdrag av Trafikverket att upprätta förfrågningsunderlag för utförandeentreprenad i Österåkers kommun. Länk.

Bjerking tillhandahåller en handlingsplan för invasiva växter till Ekerö kommun. Länk.

Norconsult Sverige tecknar ramavtal med Umeå kommun gällande arkitektur. Länk.

Consid hjälper Polestar med expertis inom hela Polestars verksamhet, inklusive systemutveckling, kommunikation och maskinteknik. Länk.

Övrigt

GPT Is Disrupting The Consulting Industry.Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Guide: Effektiva strategier för att minska “bänken” i ditt konsultföretag under utmanande tider.

Ladda ner guiden för att lära dig hur du hanterar och undviker ’bänken’ i din konsultverksamhet, inklusive;

✅ Förstå din “bänk” nu och framåt
✅ Strategisk beläggningsplanering
✅ Kundrelationer och att nyttja all er säljkraft
✅ Flexibla leveranser och instegstjänster
✅ Varför förlorar ni affärer?
✅ Så nyttjar du “bänktiden” och håller uppe moralen
✅ När ni behöver genomföra nedskärningar

Ladda ner guiden gratis

Cinode expanderar till Nederländerna – accelererar tillväxten för nederländska konsultföretag

Anders_Hagberg_2

Cinode, en ledande SaaS-plattform för konsultföretag, meddelar stolt sin expansion till Nederländerna. Bolaget markerar därmed en betydande milstolpe i sitt uppdrag att driva tillväxt och framgång inom den globala konsultsektorn.

Cinode grundades i Stockholm år 2010 och har sedan dess etablerat sig som den ledande plattformen för konsultföretag i Norden. Nu erbjuder de också sina innovativa lösningar till nederländska konsultföretag. 

Läs mer.

Vässa din skidteknik med en av Sveriges bästa coacher! ⛷️🌟🏅

Den 31 januari har Cinode och PE Accounting bjudit in en av Sveriges mest välmeriterade skidcoacher Erik Wickström. Eventet är exklusivt för dig som är beslutsfattare i konsultbranschen och kommer att hållas med Arninge Golfklubbs klubbhus strax utanför Stockholm. Begränsat antal platser så anmäl dig idag!

Läs mer.

Se konsultpodden live 7:e februari!

Välkommen till en eftermiddag med liveinspelning av Konsultpodden, afterwork och paneldebatt om innovation Konsultpodden är konsultbranschen största podd och den 7e februari kommer poddgänget till Goto 10 i Linköping.

Läs mer och anmäl dig.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev