Sveriges populäraste nyhetsbrev – nu över 4000 prenumeranter

Nov 02 2017 · Cinode

Skrivet av: Emelie Frilansjournalist

Varje söndag levererar Cinode Veckans konsultnyheter till tusentals prenumeranter. Veckobrevet innehåller både rapporter, aktuella nyheter, förvärv, avtal, rekryteringar och blogginlägg.
– Syftet är att läsaren snabbt och enkelt ska kunna tillgodogöra sig vad som har hänt inom konsultbranschen under veckan utan att lägga ner onödigt mycket tid, säger Mattias Loxi, medgrundare av Cinode och ansvarig för Veckans konsultnyheter.

Nyligen passerade Veckans konsultnyheter en ny milstolpe med nu över 4000 prenumeranter.
– Det känns jätteroligt. Vi har väldigt engagerade läsare där klickfrekvensen är sex gånger så hög jämfört med branschstandard. Dessutom vet vi att cirka 30 procent av prenumeranterna har ledande positioner inom konsultbolag, säger Mattias.

Såg ett behov

Det började med att han själv saknade en nyhetstjänst med kortfattade nyheter från konsultbranschen. En tjänst som sammanfattar det som hänt under veckan. Han ville veta mer om branschen och ständigt hålla sig uppdaterad på allt som sker.
– Jag fick inspiration av ett engelskt veckobrev med enkel layout och fokus på korta sammanfattningar som länkar vidare till själva nyheten. På den vägen startade allting.

Lyfta fram nya idéer

Fokus ligger på det som ger värde för konsultchefer. De ska snabbt få överblick av vad som händer i branschen. Därför består veckobrevet av en enkel layout där själva innehållet är det viktiga.
– Dagens chefer har minimalt med tid och behöver snabbt uppdatera sig om det senaste som hänt. Därför tilltalar detta format dem. Många konsultchefer säger att det här är det enda nyhetsbrev som de verkligen läser, vilket såklart är väldigt kul att höra, säger Mattias.

Veckans konsultnyheter sammanfattar det som sker inom konsultvärlden, tipsar om aktuella rapporter, förvärv, rekryteringar och nya uppdrag samt avtal. Veckobrevet innehåller också blogginlägg med djupare innehåll som berör frågor för ledningsgrupper inom konsultbranschen som exempelvis; hur får du ditt konsultbolag att växa?

Veckobrevet lyfter fram nya idéer på marknaden samt tar fasta på vad som kan förbättras och förändras.
– Varför växer vissa bolag mer och andra mindre? Varför lyckas en del företag rekrytera många kvinnor och andra inte? Vi vill hjälpa konsultföretagare att lyckas. Detta går hand i hand med vår produkt som bidrar till att konsultbolagen får ner sina ledtider, ökar sin beläggningsgrad och växer snabbare, säger Mattias.

Omtyckta föreläsningar

Han förklarar att nyhetsbrevet har positionerat Cinode som ”thought leader” på konsultmarknaden. De får många förfrågningar, flera kontakter samt inbjudningar till olika event. Detta bidrar även till att de har fullsatta föreläsningar.
– Personligen har jag fått väldigt bra koll på branschen och framför allt byggt upp ett betydelsefullt nätverk där vi bland annat kan visa på trender i konsultbranschen genom våra populära föreläsningar.

Vilka riktlinjer förhåller ni er till när ni publicerar nyheterna?

– Vi strävar alltid efter att vara neutrala. Ofta får vi annonsförfrågningar som vi avböjer. Däremot tar vi gärna in gästbloggare. Och som sagt; vi vill hålla oss till en enkel layout där innehållet står i fokus.

Hur får ni in nyheter?

– Vi prenumererar på pressreleaser, Google alerts, skannar tidningar och tar emot många personliga tips varje vecka.

Vad vill ni uppnå med veckobrevet?

– Vi vill göra nytta, förmedla nya insikter för alla konsultchefer och få dem att lyfta blicken. Målet med nyhetsbrevet och även för vår produkt är helt klart att förenkla. Vi strävar efter att väcka debatt och bygga ett stort nätverk. Men självklart vill vi även sälja vår onlinetjänst Cinode och ser detta som varumärkesbyggande.

Emelie, frilansjournalist

                          -                                                  

Du kanske också gillar...

Alla inlägg