Vi hyllar våra kvinnliga förebilder

mars 10, 2022 · Cinode

Skrivet av: Sofie Murphy

Vi fortsätter att lyfta Internationella kvinnodagen. Idag delar vi med oss av våra kvinnliga förebilder inom svenskt näringsliv och de kvinnor som har varit bidragande till vår personliga utveckling.

Sofie Murphy, Global Communication

Listan över kvinnor som jag vill hylla är lång, men självklart hamnar min mamma i topp. Med sin omtanke för andra människor och sitt intresse för olika kulturer har hon varit en viktig inspirationskälla under hela min uppväxt. Hon har även lärt mig värdet av att stå upp för sig själv och att alltid ha självrespekt.Under min studietid var jag engagerad i Women’s Career Network, en erfarenhet som breddade min kunskap inom ämnet.

Genom WCN så lärde jag även känna kvinnor som Anna Orlander (Embracer), Annie Lindmark (Vinnova), Karin Hägglund (författare), Delara Bauer och Emma Larsson (Implement Consulting), Caroline Ericsson (Colorama), Sofie Zetterlund Johansson (Schroders), Faw Azzat (Modular Finance) samt Hedda Söderström (Bisco). De har bidragit med många lärdomar som jag bär med mig än idag. De har även kopplat ihop mig med andra människor och öppnat många dörrar, vilket jag är evigt tacksam för. Deras generositet har inspirerat mig att ge samma stöd och möjligheter till nästa generation av tjejer.

Vidare vill jag även lyfta;

Anna Galic – min chef när jag jobbade helger på Åhléns under min studietid. Anna har lärt mig mycket om ledarskap, projektledning och vikten av att bidra till sina anställdas personliga utveckling.

Bodil Siden och Josefin Fredriksson – Båda har varit otroligt viktiga stöttepelare, mentorer och förebilder under de senaste två åren.

Marianne Wiil Stoker – en av mina förebilder inom B2B marketing

Johan Haeger, Head of Enterprise Sales

För mig är alla kvinnor i en bransch som domineras av män hjältar. Tyvärr har jag genom åren sett hur tuff och även orättvis arbetsmiljö och karriärmöjligheter ibland kan vara, speciellt i tredje världen.

En person jag är imponerad av är Åsa Landén Ericsson, vd C.A.G Group, som dels tagit koncernen till börsen och dessutom skapat god tillväxt. Hennes kommunikation är enkel, tydlig och inspirerande och tillväxtmålen är höga.

Mattias Loxi, Co-Founder & CMO

Idag är det internationella kvinnodagen och vill bland annat hylla min fru Emelie och alla mina fantastiska kvinnliga kollegor (Sofie med flera!) tillsammans med alla i branschen.

Jag vill bland annat hylla min fru Emelie och alla mina fantastiska kvinnliga kollegor (Sofie med flera!).

Jag skulle även vilja lyfta;

Fanny Widman – från podden Fannys förebilder. Hon utmanar strukturer och invanda mönster.

Pernilla Ramslöv – VD och grundare NOX Consulting. Hon har bl.a. utsetts till till Näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör .

Beatrice Silow – Nexer Group, kommunikationsansvarig – drivet fler nätverk.

Jag hoppas på att fler företag och organisationer kommer att satsa mer på jämställdhet och inkludering. För att det ska hända så måste vi även ha fler män med på tåget för att driva frågan.

Camilla Åhgren, Head of Customer Success

Pernilla Ramslöv -hon är lyfter kvinnor inom teknik och pratar mjuka värden i en mansdominerad bransch.

Helene Barnekow – inspirerande hur hon pratar om ledarskap och vad hon själv har åstadkommit.

Gunilla Von Platen – en kvinna som jag verkligen ser upp till

Ett viktigt mål bland många konsultbolag är att nå en jämlik fördelning av antalet kvinnor och män i personalstyrkan. Mångfald gör företag mer konkurrenskraftiga genom att ta hänsyn till olika perspektiv vilket i sin tur leder till bättre produkter och tjänster. En varierad ledning och styrelse besitter en bredare kompetens vid beslutsfattande. Inte minst handlar det såklart också om att förstå kundens behov.

Men hur ser verkligheten egentligen ut?

Varje år släpper Cinode en rapport som granskar bolagens könsfördelning på bolag samt styrelsenivå.

Vill du få en notis när vi släpper årets jämställdhetsrapport? Skriv in din mejladress nedan.

Vill du få en notis när vi släpper årets jämställdhetsrapport?

Global Communication & Marketing

Global Communication & Marketing

Sofie anslöt sig till team Cinode våren 2021 och arbetar med Corporate Communication och marknadsföring. Hon har tidigare erfarenhet inom prop-tech och startups, och brinner för att se bolag utvecklas.

Du kanske också gillar...

Alla inlägg