Cinode stärker teamet med två nya Sales Executives

dec 20 2021 · Cinode

Skrivet av: Sofie Murphy

Cinode avslutar året med två topprekryteringar – Amanda Boix och Tanja Johansson. Cinode har under den senaste tiden vuxit i rekordfart och lyckats stänga flera stora affärer. Inför 2022 stärker vi teamet med ytterligare två Sales Executives för att kunna säkra fortsatt framgång.

Sofie Murphy, kommunikationsansvarig på Cinode, satte sig ner med Amanda och Tanja för att höra mer om deras bakgrund och varför de valde att ansluta sig till teamet.

En lyckad matchning

Tanja Johansson har en examen inom B2B – Account Manager. Under studietiden upptäckte hon att det finns ett starkt samband mellan sälj och marknad. Därför valde hon att även studera Marketing Automation för att stärka sina kunskaper inom marknadskommunikation.

Tanja har en bred bakgrund och har tidigare arbetat med sälj på ett annat Saas-bolag. Serviceyrken löper som en röd tråd genom hennes tidigare erfarenheter. 

  – Jag gillar att hjälpa människor i olika situationer. Jag vill stötta både individer och bolag att bli bättre på det de gör, säger hon.

En bra matchning när det kommer till värderingar och utvecklingsmöjligheterna inom bolaget var två starka anledningar till att Tanja tog steget till Cinode.

  – Efter en superbra dialog kändes Cinode som det självklara valet. Alla bitar som är viktiga för mig i min yrkesroll och personliga värderingar uppfylldes. Här kan jag bidra med min kompetens och samtidigt utvecklas. Dessutom gillar jag företagskulturen.

Vad ser du fram emot hos oss på Cinode?

  – Att nyttja mina erfarenheter och min kunskap för att utvecklas ytterligare i min roll. Jag vill hjälpa företag och samtidigt såklart ha roligt på vägen.

Tanja beskriver sig själv som “en lantis i hjärtat” och hon tillbringar gärna sin tid hemma på landet med sambon och deras “pälsbarn”. När Tanja inte är på Cinodes kontor i Bonnierhuset är hon ute i naturen. Hon älskar långa skogspromenader tillsammans med hunden, att åka ut med båten och pyssla i trädgården. 


Det sägs att stallet är den bästa vd-skolan. Ett flertal av Sveriges starkaste kvinnliga ledare ackrediterar stallet för sina ledarskapsförmågor. Tanja själv har ett gediget hästintresse och har ägt flera hästar som hon också tävlat med. Hennes disciplin, pondus och kommunikationskunskaper kommer från stallet. 

En fun fact är att hon är 50 procent Sinhalese.

Lockad av entreprenörskänslan

Amanda Boix har en internationell bakgrund. Hon kommer från en svensk-kubansk familj och hennes kubanska arv reflekteras i intresset för hattar. 

  – Jag har ett intresse för inredning och en förkärlek för hattar, säger Amanda.

Under barndomen flyttade hon en hel del på grund av mammans karriär som diplomat. Detta har resulterat i att hon behärskar flera språk flytande. Förutom svenska och spanska pratar hon även franska, då hon bodde i Frankrike under skolåren.

Efter en magisterexamen i företagsekonomi arbetade hon inom rekrytering under elva år. Hon jobbade på tre olika rekryteringsbyråer, där hon var ansvarig för kompletta rekryteringscyklar inom olika områden. Under de senaste åren har hon dock haft försäljningsdedikerade roller och på så sätt tagit steget in i SaaS-världen. Nu senast har hon stöttat företag med deras urval av Human Resources Information Systems. 

  – Mina styrkor ligger i att utveckla marknader från grunden, öppna nya dörrar och bygga relationer.

Amanda erkänner att hon inte kände till Cinode sedan tidigare, men att hon blev lockad av entreprenörskänslan när hon hörde om organisationen och teamet. Dessutom ligger fokus på kompetensstyrning nära hennes tidigare yrkesroller inom rekrytering och Human Resource Management.

  – Det här är engagerade, entusiastiska och ambitiösa proffs som vill ta sin SaaS-lösning till en ledande position på marknaden. Tack vare många positiva möten och jordnära människor kände jag av medmänskligheten och värderingarna i företaget som korrelerar mycket väl med den typ av verksamhet där jag ser mig själv trivas att arbeta inom i det långa loppet.

Spännande tillväxtfas

Cinode har ambitiösa tillväxtplaner och siktar på att expandera internationellt under 2022. Amanda tror att hennes internationella bakgrund kan vara till nytta under denna spännande fas. Hon vill framförallt vidareutveckla sin kompetens inom försäljning och konsultvärlden.

  – Det jag ser mest fram emot är att bidra till Cinodes tillväxt. Både genom att öka antalet kunder i Sverige, men även på sikt potentiellt kunna bidra internationellt tack vare min internationella bakgrund. 

Fritiden spenderar Amanda tillsammans med sambon och deras 4-årige son. Hon har ett aktivt socialt liv och finner energi ute i naturen på landet. Att paddla SUP-bräda är en av många aktiviteter som hon gärna utövar när vädret tillåter.

Avslutningsvis, vad du ser fram emot hos oss på Cinode?

  – Jag är väldigt angelägen om att lära av de bästa inom området och att kunna stötta kunderna i att göra en verklig förändring i sin verksamhet. Jag vill se till att de kan påverka många områden i linje med deras strategiska mål tack vare ett enkelt verktyg. Men framför allt ser jag fram emot att arbeta nära alla skickliga team för att ta Cinode till nästa nivå och samtidigt ha väldigt roligt under tiden.

Global Communication & Marketing

Global Communication & Marketing

Sofie anslöt sig till team Cinode våren 2021 och arbetar med Corporate Communication och marknadsföring. Hon har tidigare erfarenhet inom prop-tech och startups, och brinner för att se bolag utvecklas.

Du kanske också gillar...

Alla inlägg