5 påskägg som förenklar vardagen för dig som konsultchef!

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

Överraskar ni era sockersugna kunder med smarrigt godis så här inför påskhelgen? Nu är det dags för dig som är sälj- och konsultchef i konsultbranschen att önska några egna påskägg till det dagliga arbetet!

1. Sökbarhet över bolagets samlade kompetens och erfarenhet

Ert bolagsvärde består av den samlade erfarenheten och kompetensen som finns bland medarbetarna. Denna måste självklart vara enkelt åtkomlig och sökbar för att du som säljare och chef lätt ska kunna svara på en förfrågan eller upphandling.

Samtidigt vill du som konsult givetvis kunna ta hjälp av dina kollegor. En sökbar kompetens och erfarenhetsbank är a och o i ett konsultbolag. Och den ska självklart inte bara innehålla era egna medarbetare utan även ert underkonsultnätverk samt er kandidatbank.

Skaffa en fullständig digital plattform. Sharepoint eller fillagring är passé.

2. Skapa enhetliga anpassade digitala konsultprofiler på några sekunder

Spenderar du som konsult, konsultchef och säljare alldeles för mycket tid till att skriva, anpassa, editera och skapa grafisk layout till era konsultprofiler?

Tänk om varje medarbetare skulle ha EN masterprofil med all information där nya uppdrag och kompetenser läggs in. Kompetenskontot utgör utgångspunkten för att skapa anpassade konsultprofiler som tweakas. För varje konsultprofil går det att ändra texter, gömma inaktuella uppdrag eller lyfta fram de kompetenser som är viktigast för just det uppdrag du söker.

Självklart separeras informationen med den grafiska mallen – slipp problem med sidbrytningar, radbrytningar och cv:n som inte ser enhetliga ut. Klicka bara på en knapp för att få ut en digital konsultprofil som kan skickas som länk eller i pdf-/ word-format.

3. Fullständig beläggningsöversikt

Det tredje ägget är till dig som ska hitta och hålla reda på vilka konsulter som är tillgängliga, vilka uppdrag som behöver förlängas och när medarbetarna befinner sig på semester.

Med en prognos samt beläggningsöversikt, som är tillgänglig för alla chefer och säljare, har ni alltid en gemensam bild över var insatserna behöver ske. Att ni dessutom känner till vilka potentiella uppdrag era konsulter kommer att få är en ren bonus.

4. Matcha uppdrag mot medarbetare, underkonsulter och kandidater

Vem av era medarbetare har den rätta kompetensen och är tillgänglig? Behöver ni kika bland era underkonsulters kompetens och tillgänglighet?

Med ett modernt verktyg får ni förslag på passande konsulter, både utifrån kompetenskrav men även tillgänglighet.

5. Fullständig kompetensinventering

Vilka branscher har ert konsultbolag kompetens inom? Vilka tekniker borde ni satsa på att utveckla och rekrytera till? Med en fullständig kompetensinventering med kategorisering, filtrering av team/affärsområde samt inklusive/exklusive era underkonsulter har alla i bolaget en samlad bild över vad ni kan och hur ni bör utveckla bolaget framåt.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 5000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *