“Med Cinode Partner har vi vunnit många fler affärer”

oktober 9, 2024 · Cinode

Skrivet av: Mattias Loxi

Fujitsu i Sverige har under de senaste fyra åren använt Cinode för att optimera sin hantering av kompetenser och resurser. En av de största fördelarna för dem har varit implementeringen av Cinode Partner där bolaget bygger sitt dynamiska partnernätverk.
– Det stora lyftet kom med partnermodulen, där vi knutit kontakt med oerhört många nya samarbetspartners, säger Heléna Kronquist, Consultant Manager på Göteborgskontoret.

För att möta kundernas ständigt växande behov av specialistkompetenser har Cinode Partner blivit ett ovärderligt verktyg. Genom plattformen har Fujitsu kunnat identifiera och etablera nya samarbeten, vilket har gett dem tillgång till externa resurser som tidigare varit svåra att nå.

Heléna berättar att det verkliga genombrottet kom när de implementerade partnermodulen och började knyta kontakt med ett stort antal nya samarbetspartners.
– Cinode Partner har hjälpt oss att vinna många fler affärer. Våra kunder efterfrågar ofta nischade roller som vi inte har och som våra ordinarie partners kanske inte heller har. På det här sättet kan vi nå ut till specialistbolag med udda kompetens, vilket varit väldigt värdefullt för oss.

Trots att bolaget också tidigare haft en struktur i sin partneraffär, menar Heléna att arbetet effektiviserats med Cinode Partner. 
– Nu har vi allting på samma ställe och slipper den tidskrävande mejlhanteringen, vilket är otroligt skönt, säger hon.

Love Ekstrand arbetar som Head of Digital and Partner Solutions på Fujitsu. Han trycker också på effekterna av att ha allting samlat i samma verktyg.
– Tidigare hanterade vi det manuellt via mail, vilket gjorde det svårt att få en bra överblick och hålla ordning. Idag har vi direktkontakt med våra underkonsulter. Det gör att vi snabbt och smidigt kan matcha rätt konsult med våra kunders behov.

“Modernt och användarvänligt verktyg”

Som konsultbolag gäller det att snabbt kunna ta reda på vem som kan vad inom företaget. Med Cinode Skills matchar Fujitsu projekt med den bäst lämpade konsulten. Dessutom använder de CV-funktionen för att skapa professionella och anpassade CV:n.
– CV:na är ett av de viktigaste säljverktygen i vår konsultverksamhet. De är väldigt smidiga att uppdatera för såväl konsultcheferna som konsulter och har en stor inverkan på hur vi presenterar oss för våra kunder. Cinode är ett modernt och användarvänligt verktyg som våra konsulter uppskattar, säger Love.

“Vi har kunnat växa vår konsultaffär”

Allt-i-ett-plattformen driver tillväxten i konsultföretagen. När försäljning, leverans och kompetenser presenteras i ett gemensamt flöde kan samtliga inom organisationen agera utifrån samma information.
– Jag skulle verkligen rekommendera Cinode till vilket konsultbolag som helst, det är ett lönsamt verktyg som gjort att vi kunnat växa vår konsultaffär, avslutar Love.

Vill du veta mer om Cinode Partner?

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg