Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultbolagen som är attraktivast bland Young Professionals

Hej! 

👉 Då axlade han rollen som vd för ANNEVO, ett bolag som han även var med och grundade 2015. Nu är han ny nytillträdd vd på twoday Sverige, ett bolag med fyra miljarder i omsättning och totalt 3000 medarbetare, varav 400 i Sverige.

Men Elias Inderberg är ingen som ligger på latsidan. Tvärtom, nu är målet att fyrdubbla omsättningen genom både förvärv och organisk tillväxt. Möt Elias Inderberg i en exklusiv intervju denna vecka. 

Vad är bra att tänka på inför en konsultintervju? Och behövs verkligen en konsultchef? Lezan Rashid gick nyligen från att vara konsult till att axla rollen som konsultchef hos ALTEN Sweden. Här gästbloggar hon om konsultrollen. 

💡AI förändrar konsultbranschen – Är du redo?

🔍 Missa inte den efterlängtade uppföljningen av vårt succéwebinar nu på fredag! Du får en unik chans att förstå hur AI kan bli din största konkurrensfördel i konsultbranschen. I How Will AI Impact the Consulting Industry? Part 2: Q/A avslöjar vi de avgörande strategierna för att maximera er AI-potential.

🙌 En nyhet för detta webinar är att Emelie Terlinder, som är specialistjurist inom AI, medverkar. Hon kommer bland annat besvara hur EU:s nya AI Act påverkar konsultbranschen.

🎯 Registrera dig direkt! Ses på fredag!


Allt gott,
/Mattias Loxi
📧 mattias.loxi@cinode.com

Förvärv

Ekan Management förvärvar Real Consulting med specialistkompetens inom affärsutveckling, projektledning, digital transformation och e-mobility. Det förvärvade bolaget kommer att tillhöra Ekan Managements Göteborgskontor. Länk.

ELU förvärvar mätbolagsspecialisten Nilsson & Lindgrens verksamhet inom stötvågsmätning av pålar. Länk.

Tromb blir ett dotterbolag i Ductus-koncernen. Efter sammanslagningen har bolaget cirka 360 medarbetare. Länk.

Etableringar/Neddragningar

CRM-Konsulterna (CRMK) öppnar kontor i Kalmar, vilket blir bolagets första kontor utanför Stockholm. Satsningen leds av teamledaren Jenny Troedsson. Länk.

Turbine Studios är den nya techbyrån med bas i Malmö. Bakom satsningen står medgrundarna Nermin Biscevic, Fredrik Hansson och Johan Gunnars. Nermin kliver in i rollen som vd för det nya bolaget. Länk.

Norconsult Sverige startar en ny affärsenhet som ska möjliggöra en fortsatt utveckling inom installationsteknik. Länk.

Etteplan vinstvarnar och sänker prognosen för helåret på grund av den svajiga marknaden. Intäkterna förväntas att landa inom intervallet 360-375 MEUR medan rörelseresultatet sänks till 24-27 MEUR. Länk.

Medarbetare

Castra Syd presenterar Baxley Miceli som ny Delivery Manager. Han var senast Manager för teknisk leverans på Great IT. Dessförinnan har Baxley varit verksam inom bolag som Human IT Sverige, B2SYD Crayon Sverige och Atea. Länk.

House of Test Consulting rekryterar Conny Pethnakin som ny konsultchef för teamet i Linköping. Dessutom är de på jakt efter ytterligare fem medarbetare till teamet. Conny kommer närmast från rollen som Associate Project Manager på IMI Supply Chain Solutions. Länk.

HiQ tillsätter Dan Jonsson som ny regionchef för västsverige. Dan var senast divisionschef på Nexer. Länk.

QESTIT Group meddelar att Deni Aganovic blir ny vd för QESTIT Sverige, efter Fredrik Abrahamsson. Samtidigt blir Henrik Lönn ansvarig för Stockholmskontoret istället för Michael Albrecht, som även lämnar rollen som vice vd efter nära 19 år inom bolaget. Alixander Ansari blir ansvarig för Göteborgskontoret. Länk.

Ekan Management förstärker Stockholmskontoret med Gabriella Castegren, ansvarig för Fastighet & Energi. Gabriella har bred erfarenhet av hållbarhetsfrågor inom fastighetsbranschen. Dessutom rekryterar de Jonas Niki Hugosson som ansvarig för Offentlig verksamhet. Jonas kommer närmast från Sweco. Länk.

Sigma Industry Evolve välkomnar Jakob Stedt som ny sektionschef för mekatronik och embedded.Han var senast Team Manager och Teachlead på Knightec. Länk.

Motillo presenterar Ulrika Lindström Oskarsson, vd och grundare av MUM, Anders Heurlin, tidigare partner på Centigo, samt Johan Gotting, tidigare vd på Elvenite och styrelsemedlem i CombinedX, som nya medlemmar i styrelsen. Länk.

Lyvia Group tillsätter Magnus Falk som ny Growth Director. Han lämnar därmed rollen som CEO på Animech. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Helicon Technologies, Redeploy, tretton37 samt Test Scouts är finalisterna i kategorin Årets it-konsultbolag. Vinnare presenteras på Developers Day – galan som går av stapeln den 13 september. Länk.

Consid (2), Pulsen Group (4), Sopra Steria (6) och AddSecure (10) är med på listan över de mest attraktiva arbetsgivarna enligt Young Professionals, i kategorin IT med 1-4 års erfarenhet. Länk.
I kategorin IT 5-8 år toppar Sopra Steria, följt av B3 (3), OnePartnerGroup (4), Zington (5) och Advania (10). 
Inom Civilingenjörer 1-4 år hittar vi WSP på en åttonde plats medan Consid hamnar på en andra plats och Norconsult på en femte plats i kategorin Civilingenjörer med 5-8 års erfarenhet. Länk.

Avtal

Nexer tilldelas ramavtal med RISE gällande Utvecklingsstöd, Användarnära IT, Verksamhetsutveckling och Servicedesk. Avtalet gäller under fyra år med en takvolym på 190 MSEK. Länk.

Capgemini tecknar flerårigt avtal med Försvarsmakten. Länk.

Rejlers har tecknat avtal med NYAB. Uppdraget omfattar ett infrastrukturprojekt på Viskadalsbanan. Länk.

Norconsult tecknar tvåårigt avtal med Trafikverket gällande förlängning av ett delprojekt för Mälarbanan. Länk.

Etteplan förlänger avtalet med Ellevio. Uppdraget omfattar dokumentationstjänster inom tillgångsinformation. Länk.

Övrigt

Fortsatt trögt för konsultbolagen – 7 av 10 har skurit ned. Cinodes kvartalssammanställning på idg. Länk. Och missade du vår infographic av Q2-rapporterna finns den här.

Så rullade konsultjätten ut AI till 32 000 anställda.Länk.

300 konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

twodays nya Sverige-vd: “Vi ska fyrdubbla omsättningen”

Då axlade han rollen som vd för Annevo, ett bolag som han även var med och grundade 2015. Målet var att skapa en innovativ plats där människor och deras idéer fick växa. Idag är han nytillträdd vd på twoday Sverige, ett bolag med fyra miljarder i omsättning och totalt 3000 medarbetare, varav 400 i Sverige.

I en intervju med Cinode berättar Elias Inderberg om sin erfarenhet av att bygga företag, twodays förvärv av Annevo och hur de ska nå målet om att fyrdubbla omsättningen inom en snar framtid. Läs mer

Konsultrollen idag och i framtiden

🤔Vad är skillnaden mellan en traditionell anställningsintervju och en konsultintervju? Vad är bra att tänka på inför en konsultintervju? Och behövs verkligen en konsultchef? Dessutom listar jag för- och nackdelar med att arbeta som konsult.

Läs mer.

MailMatch: Uppgradera ditt konsultföretag med AI-driven emailmatchning!

Många konsultföretag mottar dagligen en överväldigande mängd konsultförfrågningar via email. Dessa uppdrag kommer från direktkunder, ramavtal, mäklare och konsultplattformar. 

Traditionellt har hanteringen och matchningen av dessa förfrågningar mot tillgängliga konsulter varit en tidskrävande uppgift, vilket ofta även resulterar i missade affärsmöjligheter på grund av behovet av snabba svar till kunderna.

Men det var då. Nu har allt förändrats.

👉 Låt oss presentera nya Cinode MailMatch!

Läs mer.

Webinar! How Will AI Impact the Consulting Industry? Part 2: Q&A

Over 400 participants joined the last webinar in May about how AI will impact the consulting industry. Missed it? Download it for free!

The questions flooded in—now you have a new chance to hear the best questions about how AI impacts the consulting industry addressed in the upcoming webinar!
The webinar will include answers to… Läs mer och anmäl dig!

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev