Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

GPT4 ökade konsulternas kvalité med 40 procent och deras snabbhet med 25 procent

Hej, 

Vilken kapacitet har ditt konsultföretag av en viss kompetens om två veckor, tre månader eller om ett halvår? 

Att planera hur ni nyttjar era talanger och kompetenser på bästa sätt i konsultföretaget påverkar både leverans och lönsamhet men också utvecklingen av bolagets kompetens samt medarbetarnas välmående. 🌱💸

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Ps – ni har väl tipsat era kollegor i konsultbranschen om detta nyhetsbrev?  🙏 

Förvärv

Rejlers förvärvar det norska konsultföretaget Karl Knudsen AS. Det förvärvade bolaget har 23 medarbetare och huvudkontor i Trondheim. Företaget omsätter idag 45 miljoner NOK. Länk.

Nexer förvärvar Owlstreet – en plattform för nästa generations systemintegration.  Länk.

Prevas förvärvar 51 procent av DVel, som har sin bas i Lund med 25 medarbetare. Länk.

Sweco förvärvar Medins Havs och Vattenkonsulter. Det förvärvade bolaget har cirka 35 medarbetare och en årlig omsättning på cirka 36 MSEK. Länk.

Etableringar

PION Group startar QRIOS HR-Solutions ett konsultbolag inom HR Tech. Magnus Friborg har rekrytreats som VD. Magnus kommer närmast från Nexer Group. Länk.

AFRY ändrar sin struktur från sex till fem divisioner. AFRY X upphör 1:a oktober och integreras i divisionerna Industrial & Digital Solutions, Infrastructure och Management Consulting. Länk.

Homerun Customer Experience är ett nytt konsultbolag inom Marketing Automation och Customer Experience. Marte Stenbro och Petter Andersson, med cirka 20 års erfarenhet inom Marketing tech, CRM och Marketing Automation, står bakom satsningen. Länk.

Medarbetare

inUse välkomnar Daniel Målberg som ny affärsansvarig. Daniel har tidigare bland annat haft rollen som Head of Design på Safemind och Business Development Manager på itch. Länk.

Hifab stärker verksamheten med Shabnam Tavakoli som ny affärschef för de team som arbetar med anläggning, mark och miljö i Stockholm. Shabnam kommer senast från Trafikverket där hon varit projektledare på avdelningen för Stora Projekt. Länk.

Berotec rekryterar Joanna Widestrand som affärsledare till verksamheten i Göteborg. Joanna besitter bred kompetens inom kvalitetssystem och regulatoriska krav för medicinteknik. Hennes tidigare roller har omfattat områden som kvalitet, processer, ledarskap och it.  Länk.

Midagon, i Sverige tidigare under namnet Kontract, meddelar att Fredrik Blad blir ny försäljningschef för den svenska verksamheten. Fredrik kommer närmast från en roll som Senior Business Manager på Combitech Sverige. Länk.

Qinshift utser Mia Moström till ny leveranschef för Sverige. Mia lämnar därmed tjänsten som dataplattformschef på Sinch. Länk.

Utmärkelser

Consids grundare Peter Hellgren och Henrik Sandell kammade hem silver i kategorin ”Large Size Companies” under Founders of the Year Award. Länk.

Castra nomineras till Årets Bästa Karriärsida och Sociala Medier. Vinnarna i respektive kategori kommer att presenteras under Stora Karriärdagen på Berns Salonger den 4 oktober. Länk.

Partnerskap/Samarbeten

Sigma Technology Embedded Network ingår partnerskap med Axis Communications som gör det möjligt för Sigma Technology att integrera med Axis videobevakningsprodukter. Länk.

Avtal

Unicus tecknar ramavtal med Folksam. Länk.

PE Teknik & Arkitektur tar fram förstudie och lösningsalternativ när Swedavia planerar att bygga ut flygplatserna i Umeå och Kiruna. Länk.

Elvenite assisterar Scandbio i deras övergång från Microsofts affärssystem till Infor M3. Länk.

Rejlers Finland har vunnit ett alliansbaserat kontrakt för att modernisera järnvägsdepån i stadsdelen Forsby i Helsingfors. Länk.

Övrigt

GPT-4 ökade konsulternas kvalitetsresultat med 40 procent samtidigt som de var 25 procent snabbare. Detta visar en ny studie från Harvard Business School och BCG där 758 konsulter deltog.Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Kapacitetsplanering i konsultföretag för bättre lönsamhet 🌱

Kapacitetsplanering

Framgångsrika konsultföretag har förmågan att snabbt leverera lösningar till kunder samtidigt som de anpassar sig till ständiga förändringar. Den avgörande faktorn som ofta påverkar utfallet är dock kapacitetsplaneringen av talangerna och sin samlade kompetens.

Vilken kapacitet har ditt konsultföretag av en viss kompetens om två veckor, tre månader eller om ett halvår? 

Läs mer

“Cinode är den bästa lösningen på marknaden för konsultbolag”

Nitor

Nitor utmärker sig som företaget som gör digital utveckling hållbar. Nitors erfarna digitala ingenjörer designar och utvecklar strategier, teknologier och arbetssätt tillsammans med sina klienter som håller jämna steg med tiden. Transparens är en tydlig del av företagets kultur.

För att effektivisera sin dagliga verksamhet använder de Cinodes plattform.

– Cinode passar utmärkt för konsultbolag och är den bästa lösningen vi har sett. Vi gillar även att plattformen är skalbar samtidigt som vi på ett modernt sätt kan bygga vårt partnernätverk, säger Otto Manninen, försäljnings- och marknadschef på Nitor.

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev