Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

”Trendbrott med ökad efterfrågan”

Hej!

Sportlovet i Sverige fortsätter och vi har en något lugnare vecka med konsultnyheter. De sista boksluten från de börsnoterade konsultbolagen kom även in i veckan och vår vanliga sammanställning över hur det går för branschen pågår för fullt. Håll utkik i början av veckan!

🚀 Strax innan årsskiftet föddes Born {Digital}, ett nytt ekosystem av konsultbolag med en bolagsgrupp som backas upp av investmentbolaget Amp Eleven. Planen är att nå en omsättning om 1,5 miljarder SEK genom att investera 300 MSEK i 20-30 mindre specialiserade konsultföretag inom tre år.

👉 Missa inte vår intervju med MUM Groups vd och grundare Ulrika L Oskarsson, som också är medgrundare av Born Digital.

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Rapporter

Loihde växte med 3,6 procent under det fjärde kvartalet. Rörelsemarginalen ökade till 4,1 (2,5) procent. För helåret växte bolaget med 7,9 procent medan rörelsemarginalen blev negativ om -0,7 (5,2) procent. Efterfrågan på systemutveckling har varit låg. Data & analytics samt cloud transformation har dock gått bättre. Cybersecurity har visat hög efterfrågan. Länk.

Time People Groups omsättning sjönk med 19,7 procent under kvartalet 1:a november till 31:a januari. Rörelsemarginalen, inklusive goodwill-kostnad, blev negativ om -0,9 (5,1) procent. Bolaget såg en svag marknad i början av kvartalet. Efter årsskiftet har det dock skett ett trendbrott med ökad efterfrågan. Under januari sålde bolaget fler nya uppdrag än under någon enskild månad under de senaste 18 månaderna. Länk.

Förvärv

AFRY förvärvar finska Carelin som är specialister inom projektledning för förnybar energi. Bolaget grundades 2017 och har kontor i Seinäjoki, Uleåborg, Tammerfors och Ylivieska. De har 40 medarbeatre och omsatte 60 MSEK under 2023. Länk.

Devport förvärvar ZP Engineering i Göteborg för 3+3 MSEK. Bolaget är specialister inom rationaliseringsprojekt samt kostnadsbesparingsprojekt. Länk.

Medarbetare

Castra tillsätter Henric Forsman som ny vd för Castra Mellansverige. Han kommer senast från rollen som vd för OnePartnerGroup Östergötland. Länk.

Norconsult välkomnar Magnus Pettersson som ny avdelningschef för Arkitektur i Göteborg. Magnus är arkitekt SAR/MSA och har under de senaste åren drivit Inobi. Länk.

Avtal

Sweco får i uppdrag av Region Stockholm att ta fram järnvägsplan för Roslagsbanans nya sträcka in till Stockholm City. Ordervärdet uppgår till omkring 20 MSEK.Länk.

Hifab ingår ramavtal med Exploateringskontoret, Stockholms stad. Avtalet omfattar tekniska besiktningstjänster och gäller till och med den sista december 2027, med start i februari 2024. Länk.

AFRY har bistått OX2 i tillståndsprocessen för havsbaserade energiparken Neptunus utanför Blekinges kust. Länk.

COWI får i uppdrag av Kungälvs kommun att projektera nya VA-ledningar som ansluter Marstrand till det centrala ledningsnätet. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

De lanserar Born Digital – ett ekosystem av konsultbolag

Strax innan årsskiftet föddes Born {Digital}, ett nytt ekosystem av konsultbolag med en bolagsgrupp som backas upp av investmentbolaget Amp Eleven. Redan från start var Born digital delägare till tio bolag med totalt 400 medarbetare; MUM, Queenslab, Blead, Cure, Zebra Consulting, Regentor, Holly Tech, Aliby, Crepido och Eghed. Planen är att nå en omsättning om 1,5 miljarder SEK genom att investera 300 MSEK i 20-30 mindre specialiserade konsultföretag inom tre år.

Vi tog kontakt med MUM Groups vd och grundare Ulrika L Oskarsson, som också är medgrundare av Born Digital.

Läs mer.

Guide: Effektiva strategier för att minska “bänken” i ditt konsultföretag under utmanande tider.

Ladda ner guiden för att lära dig hur du hanterar och undviker ’bänken’ i din konsultverksamhet, inklusive;

✅ Förstå din “bänk” nu och framåt
✅ Strategisk beläggningsplanering
✅ Kundrelationer och att nyttja all er säljkraft
✅ Flexibla leveranser och instegstjänster
✅ Varför förlorar ni affärer?
✅ Så nyttjar du “bänktiden” och håller uppe moralen
✅ När ni behöver genomföra nedskärningar

Ladda ner guiden gratis

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev