Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Han blir ny vd på B3 Consulting Group

God Jul och Gott nytt år! 🎅

Ska du åka Vasaloppet eller bara vill vässa din längdskidåkning?

Den 31:a januari bjuder vi på Cinode, tillsammans med PE Accounting, in beslutsfattare inom konsultbranschen som vill inspireras och utvecklas inom längdskidåkning till ett exklusivt event med en av Sveriges bästa längdskidcoacher Erik Wickström. Anmäl dig idag! Begränsat antal platser. 

Vad händer med teamet när man blir fler? Och hur bygger vi både hållbar kultur och hållbar prestation? Att växa ett bolag är utmanande, speciellt när det gäller kultur och gruppdynamik. När vi dessutom måste samarbeta blir effektiviteten lidande. Missa inte Veckans konsultpodd med gästen Patrik ”Putte” Erickson.

Konsultbranschen är mer utmanande än tidigare. Då är det lätt att misströsta och bli likgiltig. Inget kan vara mer fel, det är här och nu som agnarna sållas från vetet bland konsultbolagen. Så hur får du då ditt nästa konsultuppdrag? Svante Sandblom, specialist inom konsultförsäljning ger sina bästa tips.

Det här är sista Veckans konsultnyheter för 2023. Nu tar vi ett kortare uppehåll, men självklart är Veckans konsultnyheter tillbaka i januari igen. Då sammanfattar vi allt som har hänt, även under ledigheten. 

Ha nu en riktigt härlig jul och ett festligt nyår! 
🎊🕺🏼

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Ps: Vill du se Konsultpodden live? 7:e februari kommer Håkan, Helena och min kollega Gregor till Linköping för liveinspelning och mingel. Passa på att anmäla dig redan idag! 🎉🙌

Rapporter

SolidX
s omsättning sjönk med 1,6 procent för kvartalet 1:a augusti till 31:a oktober. Rörelsemarginalen landade på 10,5 (13,2) procent. Bolaget ser en stabiliserad marknad, dock på en lägre nivå än tidigare samt längre säljcykler. Länk.

Förvärv

Precio Fishbone säljer 80 procent av Precio Fishbone Systems, inklusive produkten Omnia Digital Workplace, till Monterro för 168 MSEK. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Addnode Groups dotterbolag Sokigo blir ett eget bolag under namnet Icebound, med en nettoomsättning på 60 MSEK och huvudkontor i Lycksele. Länk.

Tata Consultancy Services lanserar ett nytt affärsområde för generativ AI med AWS för att hjälpa kunder att utnyttja AI:s fulla potential tillsammans med AWS-tjänster för generativ AI. Länk.

Medarbetare

B3 Consulting Group rekryterar Martin Stenström som ny vd och koncernchef. Han har arbetat som affärsområdeschef inom bolaget sedan 2018. Dessförinnan jobbade han inom IT Outsourcing och konsultleverantören Axians. Länk.

Sogetis nuvarande vd i Sverige, Sergio de Brito, går i pension och ersättare blir Jimmy Andersson. Jimmy har haft olika roller inom Capgemini-koncernen och lång erfarenhet från Sogeti. Vd-skiftet sker med start 1 januari 2024. Länk.

Sweco Sverige tillsätter Pernilla Thessén som ny chef för affärsenheten Samhällsanalys och strategi. Hon tillträder sin tjänst i april 2024. Pernilla har tidigare haft ledarroller på Tyréns och kommer närmast från tjänsten som Vice President Strategy, M&A and Business Area Manager på Afry. Länk.

Wise Group meddelar att dotterbolags-vd:arna Jenny Berge (SalesOnly och K2 Search), Andreas Cederlund (Wise Professionals), Mathias Linarfve (Wise IT), och Jonas Weckström (Wise People Group OY) tar plats i koncernledningen. Länk.

Prevas välkomnar Elisabeth Johansson som industriell verksamhetsutvecklare. Elisabeth har en bred erfarenhet av logistik- och produktionsutveckling. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Combitech samarbetar med den ideella organisationen Mattecentrum för att bidra till unga elevers intresse för STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) och på sikt öka antalet ingenjörer. Länk.

Avtal

Norconsult Sverige tecknar två ramavtal med Region Halland gällande installationsteknik. Avtalen är på två år med möjlig förlängning med ytterligare två år. Länk.

Rejlers Finland ingår avtal med Sibanye-Stillwaters Keliber litiumprojekt. Avtalet omfattar grund- och detaljprojekteringstjänster för vattenreningsverket vid Keliber litiumraffinaderiet. Länk.

Unicus/auticon tecknar globalt ramavtal med Essity. Länk.

Bjerking får i uppdrag av Wästbygg att leverera miljötjänster för Svanenmärkning av det socialt hållbara hyreshus som de just nu uppför i Farsta strand för Stockholms Stadsmission. Länk.

AFRY har tilldelats uppdrag för ingenjörs- och projektledningstjänster i projekten som rör vedhantering och elektrofilter vid massafabriken i värmland för Nordic Paper. Länk.

Consid har blivit vald som digital strategisk partner av Stångastaden i Linköping. Länk.

Norconsult Sverige har levererat förfrågningsunderlag för utförandeentreprenad för Askim och Kortedala simhall i Göteborg. Bolaget bidrar med arkitektur, visualisering, BIM-samordnare, landskap, mark, yttre VA, akustik, certifierad tillgänglighetssakkunnig samt brand. Länk.

Semcon ingår ett tvåårigt ramavtal Vattenfall Eldistribution. Avtalet kan förlängas med ytterligare tre år. Länk.

Sopra Steria hjälper Rederiaktiebolaget Eckerö att uppgradera deras befintliga affärssystem. Länk.

Övrigt

Stort sug efter att anställa i it-branschen.Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Kollektiv intelligens – hur får vi ut så mycket som möjligt av alla? 🧠💡🧐

Vad händer med teamet när man blir fler? Och hur bygger vi både hållbar kultur och hållbar prestation? Att växa ett bolag är utmanande, speciellt när det gäller kultur och gruppdynamik. När vi dessutom måste samarbeta blir effektiviteten lidande. 

”I strävan efter effektivt blir man ointelligent.” Vilket är ett vanligt fenomen i ledningsgrupper inom större organisationer. Tillit och att enas om problemformuleringen är några av nycklarna för att komma vidare.

Patrik ”Putte” Erickson är tidigare landslagsspelare i ishockey som tidigt kom in i konsultbranschen och är specialist på ledarskap, gruppdynamik och samverkan. Nu gästar han Konsultpodden tillsammans med Helena Torhage, Gregor Waldner samt Håkan Mildh Svensson.

Läs mer.

Konsult – så får du nästa uppdrag 🚀

2024 blir enligt många ett tufft år för konsultbranschen. Flera stora bolag på kundsidan har dragit ner på sin personal, senast har Spotify signalerat om stora nerdragningar.

I ett sådant läge är det lätt att misströsta och bli likgiltig. Inget kan vara mer fel, det är här och nu som agnarna sållas från vetet bland konsultbolagen.

Läs mer.

Vasaloppsträning 31:a januari kl 11:00 för beslutsfattare i konsultbranschen

Den 31 januari har Cinode och PE Accounting bjudit in Vasaloppscoachen Erik Wickström. Eventet är exklusivt för dig som är beslutsfattare i konsultbranschen och kommer att hållas med Arninge Golfklubbs klubbhus som utgångspunkt mellan kl 11.00-13.30.

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev