Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

”Sustainability services: A challenging market…”

Hej, 

Hoppas att du har fått en fin start på hösten!

Rapportperioden fortsätter även denna vecka. Utmaningar som en ökad priskonkurrens och svagare efterfrågan tynger bolagens resultat, framförallt för it-konsultbolagen. Inom kort sammanställer vi även rapporterna. 

Visste du att Cinode, förutom att det är den ledande plattformen för att effektivt driva sitt konsultföretag, även är ett nätverk med över 4000 bolag där ni kan hitta nya partners och uppdrag?

Efterfrågan på konsulttjänster kan generellt vara ojämn beroende på konjunktur, branscher eller individuella kunder. Nyttja partners/underkonsulter för att öka er leveranskapacitet under goda tider. Och under sämre perioder blir partnerskap viktigt för att få ut era obelagda konsulter. Med Cinode Free skapar ni nya partnerskap och svarar på uppdragsförfrågningar helt gratis. 


Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Ps – ni har väl tipsat era kollegor/vänner om detta nyhetsbrev?  🙏 

Rapporter

Wise Groups omsättning sjönk med 11,0 procent under kvartalet. Rörelsemarginalen blev negativ om -4,6 (6,2) procent. Rörelseresultatet tyngs av personalkostnader av engångskaraktär och kostnader för ny it-miljö samt avskrivningar. Efterfrågan av bolagets tjänster har varit svag under kvartalet. Länk.

Precio Fishbone växte med 8,9 procent under kvartalet. Rörelsemarginalen landade på 8,3 (8,9) procent. Bolaget har haft en god beläggning men sett en ökad priskonkurrens under senare delen av kvartalet. Länk.

Etableringar

Structorgruppen lanserar det nya bolaget Structor Mark Mitt med säte i Sundsvall. Johan Engström och Elin Tjernqvist ansvarar för den nya satsningen. Johan var tidigare  sektionschef inom VA på Afry. Elin var senast utredningsingenjör för förnyelseplanering på MittSverige Vatten- & Avfall. Länk.

Hifab Advisory etablerar sig i Göteborg genom nyligen rekryterade Linda Wäppling som får i uppdrag att leda bolagets etablering på orten. Linda var senast strategikonsult på PE Teknik & Arkitektur. Länk.

Telia Cygate etablerar sig i Norge. Det sker via Telia Norges företagsaffär – som därmed utökar sin portfölj av it-tjänster. Länk.

Kontract gick under början av året samman med finska Midagon. Nu kommer de även gå under samma varumärkesnamn.Länk.

PE Teknik&Arkitektur har länkat hållbarhetsmål till bolagets befintliga kreditfaciliteter om totalt 226 Mkr. Villkoren för kreditfaciliteterna och PEs årliga räntekostnad kopplas till bolagets långsiktiga arbete för minskning av klimatutsläpp samt en jämn könsfördelning bland PEs medarbetare. Länk.

Medarbetare

Metamatrix, en del av Time People Group, meddelar att den tidigare bolagschefen Mikael Petrén tillträder som ny vd. Mikael har under våren och sommaren delat ledarskapet med Helen Kreutz-Bolander, tidigare vd i Metamatrix. Helen slutar av personliga skäl och är kvar i bolaget under en övergångstid. Länk.

Knowit Connectivity presenterar Lennart Waldenström som affärsområdeschef samt medlem i koncernledningen. Lennart kommer närmast från AFRY där han haft flera ledande roller sedan 2017, senast som VP Head of Sales & Business Development. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Sigma Technology ingår partnerskap med produktbolaget Jemac, med syftet att driva nästa generations loT-lösningar. Länk.

Avtal

B3 Consulting Group tecknar ramavtal med Nordic Leisure Travel Group. Initialt ansvarar specialistbolaget B3 Mobile för iOS- och Androidutvecklingen av NLTGs mobilappar i Norden. Länk.

Ework Group Norway AS ingår ett nytt ramavtal med Sykehusinnkjøp i Norge, en inköpstjänst för den norska specialistsjukvården. Det fyraåriga avtalet omfattar projektledning, systemutveckling och informationssäkerhet. Länk.

Time People Group har kvalificerats som leverantör i Värmdö kommuns dynamiska inköpssystem (DIS). Värdet av konsultinköpen i DIS-systemet uppskattas till 160 MSEK under åtta år. Länk.

Time People Group ingår även ramavtal med Utbildningsradion gällande UX-designer, User-interface samt Product Owner. Det treåriga avtalet beräknas omsätta minst 1 MSEK per år. Länk.

Afry agerar rådgivare till Egyptian Electricity Transmission Company (EETC) i samband med genomförande av en storskalig systemstudie, i syfte att stötta utbyggnaden av Egyptens nationella transmissionsnät. Länk.

Sweco får i uppdrag av Trafikverket att stärka järnvägsnavet Hallsberg. Uppdraget pågår till och med november 2029. Ordervärdet uppgår till cirka 30 MSEK. Länk.

Övrigt

Sustainability services: A challenging market, but one that’s here to stay. Många kunder säger att dom vill investera i hållbarhet. Men menar dom verkligen det?Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

”Vi får många fler svar än tidigare” – Så fungerar Cinode Partner [Video]

Cinode Partner Forefront Accelerate Case

Underkonsulter och partners blir alltmer avgörande för bolagets tillväxt och förmåga att kunna leverera det som kunden efterfrågar. I Cinode Partner kan du hantera såväl dina medarbetare, som underkonsulter och partners.

Läs mer.

Så enkelt skapar ni anpassade cv:n med Cinodes cv-import

cv-import

Vi vet hur ineffektivt det är att kämpa med tidskrävande paketering av cv:n för medarbetare, underkonsulter och kandidater. Lösningen på problemet är Cinodes cv-import.

Du tar ett befintligt cv och paketerar om det i er cv-mall, på bara några sekunder. Samtidigt blir personen sökbar, matchningsbar och ingår direkt i kompetensinventeringen. Självklart har ni full kontroll över era cv:n utan att behöva lägga tid på manuellt arbete.

Det är superenkelt att komma igång, vi visar dig hur! Och bäst av allt – det är gratis!

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev