”Cinode är det första systemet som verkligen förstår vad vi håller på med”

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

Cecilia Ahrman Rasmussen är regionchef och Team Manager hos Wise Consulting. Företaget har använt Cinode under några månader. Redan nu börjar de se resultat. Vi passade på att ställa några frågor till Cecilia om hur de upplever tjänsten.

 – Vi har länge varit ute efter ett system som stödjer vårt arbetssätt på Wise Consulting. Framför allt letade vi efter ett system som stöttar oss i beläggning och matchning av konsulter till uppdrag. Informationen var spridd i Excel, på whiteboards och i mail. Mycket av informationen fanns också i huvudet på nyckelpersoner, något som har blivit en allt större risk nu när vi har vuxit, säger Cecilia.

Wise Consulting befinner sig fortfarande i en kraftig tillväxtfas och därför är det viktigt att de har ett system som håller reda på allt.

 – Cinode är det första systemet som verkligen förstår vad vi håller på med. Det är verkligen anpassat för konsultföretag. Att vi dessutom kan sköta paketeringen av konsultprofiler med kompetensöversikten och ha koll på våra underkonsulter och kandidater i samma verktyg är ett superstort plus.

Ni arbetar mycket med underkonsulter och kandidater aktivt. Hur stödjer Cinode den processen?

 – Äntligen har vi koll på våra underkonsulter. Förut var det svårt att ha koll på underkonsulter som vi hade kontakt med för mer än ett år sedan. Deras kompetens och historik fanns i princip bara i huvudet hos folk. Nu har vi en samlad bild och vet vad alla underkonsulter kan och när de är tillgängliga.

Med Cinode får Wise Consulting flera kompetenspooler. En för medarbetarna, en för underkonsulterna och en för kandidaterna. Det gör att bolaget kan utnyttja all sin tillgängliga kompetens på ett effektivt sätt.-

 – Rekryteringsdelen samlar all vår kandidatinformation på ett ställe och stöttar vår rekryteringsprocess. Vi gillar enkelheten och att kunna koppla kandidatkompetenserna direkt till våra inkommande uppdrag.

Vad skulle du säga till dem som funderar på ett affärsstöd för sitt konsultbolag?

 – Jag rekommenderar verkligen Cinode. Jag har faktiskt redan rekommenderat det till flera företag. Vi gillar att vi nu har full översikt över vår organisation. Nu blir det dessutom lättare för oss att arbeta på samma sätt på alla olika orter. Dessutom blir vi mindre personberoende.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 6000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *