Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Bolaget som köper Antigo

Hej!

💡 Hur måste konsulter och konsultbolagen ta till sig AI för att fortsätta vara relevanta?

I fredagens webinar ”How Will AI Impact the Consulting Industry? Part 2: Q/A” gick vi igenom de viktigaste frågorna som du måste ha koll på när det gäller hur AI påverkar konsultbranschen. Inklusive AI Act.  🚀

Missade du chansen? Ladda ner det gratis och se i efterhand. 

🎯👉 Går det att starta sin karriär som konsult? Och vad bör du tänka på när du är ute på ett konsultuppdrag? Lezan Rashid, konsultchef på Alten, ger denna vecka 11 tips för konsulten på uppdrag 

Allt gott,
/Mattias Loxi
📧 mattias.loxi@cinode.com

Rapporter

Time People Group
s omsättning sjönk med 27,0 procent under perioden 1:a maj till 31:a juli jämfört med förra året. Rörelsemarginalen blev -9,5 (-5,4) procent. Fler kunder än tidigare har pausat sina projekt under sommarmånaderna. Samtidigt som rekryteringar har ersatt konsulter och projekt har avslutats i förtid. Marknadsutsikterna förblir svårbedömda samtidigt som bolaget har god beläggning vid starten av hösten. Efterfrågan är stark inom generativ AI. Länk.

Förvärv

NetNordic
förvärvar Antigo Consulting, med 40 medarbetare inom systemutveckling och en förväntad omsättning på 90 MSEK under 2024. Länk.

Tyréns förvärvar elkraftsspecialisten Nirsberg. Det förvärvade bolaget grundades 2017 och består av 23 medarbetare. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Nexer Group tillkännager att företagets två polska enheter – Sigma IT och Nexer Insight Poland – går samman under varumärket Holisticon och kommer att heta Holisticon Connect respektive Holisticon Insight. Länk.

Sigma Industry East North Group (SIEN Group) startar ett nytt bolag med säte i Liljeholmen, Stockholm. Satsningen leds av Kajsa Björn, COO, och vice vd:n Tobias Wilhelmson. Länk.

Soltia byter namn till Aqilea. Länk.

Medarbetare

Nexer Group tillsätter Tomas Frimmel, tidigare vd för Microsoft Sverige, som Chief Revenue Officer. Tomas leder bolagets intäktsstrategi både globalt och i Sverige. Länk.

Consid presenterar Anna Edstedt som ny marknadschef. Anna har en bakgrund inom journalistik samt projektledning och rekryterades till kommunikationsteamet under hösten 2022. Länk.

Structor rekryterar Magnus Sunnervik till bolagets verksamhet inom Vibrations & Omgivningskontroll. Magnus kommer närmast från KMP konsult och har tidigare arbetat på Bergsäker. Länk.

Omegapoint välkomnar Wilhelm Hedman-Dybeck som ny vd för Omegapoint Stockholm. Avgående Stockholms-vd:n Anna-Clara Söderbaum blir istället Sverigechef. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Hifab Advisorys vd Amanda Tevell tilldelas utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2024. Amanda är även vice vd för Hifab Group. Länk.

Sweco tilldelas Svenska Ljuspriset för ljussättningen av Kalixbron. Länk.

AFRY står som finalist i kategorin “Årets hållbara brobyggare” i DI Tech Excellence Awards. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Afry
 blir sponsor till Kraftkvinnorna, en förening som verkar för att synliggöra och lyfta kompetenta kvinnor i energibranschen. Länk.

Avtal

Sweco tecknar avtal med Danske Bank för att hjälpa bankens fastighetskunder att minska CO2-utsläppen. Länk.

WSP ingår fyraårigt ramavtal med Boverket. Länk.

Tyréns får i uppdrag av Trafikverket att projektera Norrbotniabanan genom centrala Piteå. Länk.

Sweco projekterar en ny anläggning för dricksvatten på uppdrag av Gävle vatten och Älvkarleby vatten. Ordervärdet är uppskattat till 28 MSEK. Länk.

Castra ingår treårigt avtal med Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö. Avtalet kan förlängas med ytterligare ett år och takvolym uppgår till cirka 50 MSEK. Länk.

KeyMan tecknar fyraåårigt it-tjänsteavtal med Almi. Länk.

Sigma Technology Embedded Network lanserar tillsammans med Svevia ett projekt som syftar till att förbättra vägsäkerheten i Sverige. Länk.

AFRY moderniserar Fortums vattenkraftverk Untra i Tierps kommun. Länk.

Övrigt

Sopra Steria lanserar Techrapporten 2024 där de undersöker svenskarnas inställning till AI. Länk.

Uppåt för it-konjunkturen – men många osäkerheter att hantera. Länk.

300 konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

📌11 tips för konsulten på uppdrag

Här kommer tips och råd till alla som väljer att bli konsulter, eller till de som redan är konsulter. Vad bör du tänka på när du är ute på ett konsultuppdrag? Är det som nyexaminerad smart att starta sin karriär som konsult? Och vad innebär det egentligen att göra ”det lilla extra”?

Det här är mitt andra blogginlägg av två. I det första delade jag erfarenheter om konsultrollen idag och i framtiden. Läs mer

Webinar! How Will AI Impact the Consulting Industry? Part 2: Q&A

Upptäck hur AI förändrar konsultbranschen! 
🚀 I vårt webbinarium ”How Will AI Impact the Consulting Industry? Part 2: Q/A” besvarade vi de nio viktigaste frågorna rörande AI och konsultbranschen. 

Ladda ner gratis

MailMatch: Uppgradera ditt konsultföretag med AI-driven emailmatchning!

Många konsultföretag mottar dagligen en överväldigande mängd konsultförfrågningar via email. Dessa uppdrag kommer från direktkunder, ramavtal, mäklare och konsultplattformar. 

Traditionellt har hanteringen och matchningen av dessa förfrågningar mot tillgängliga konsulter varit en tidskrävande uppgift, vilket ofta även resulterar i missade affärsmöjligheter på grund av behovet av snabba svar till kunderna.

Men det var då. Nu har allt förändrats.

👉 Låt oss presentera nya Cinode MailMatch!

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev