Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

One Agency, Nordicstation och Polar Cape går samman

Hej!

För konsulter som anammar smarta AI-verktyg i sin leverans finns goda möjligheter till att bibehålla sina marginaler på en tuff marknad eller till om med öka marginalerna. 

Nikolaus Varzakakos, Qlerify gästbloggar denna vecka om hur konsulter kan nyttja AI-verktyg. 

Missade du nya guiden förra veckan? Gör som över 200 andra gjorde första veckan och ladda hem Effektiva strategier för att minska bänken i ditt konsultföretag under utmanande tider”. Helt gratis!

Vill även passa på att tipsa om våra kommande event.

⛷️🌟31:a januari har vi tillsammans med PE Accounting bjudit in en av Sveriges främsta skidcoacher Erik Wickström för att vässa tekniken för alla skidfantaster i konsultbranschen. Missa inte detta exklusiva event strax utanför Stockholm med ett fåtal platser. Läs mer och anmäl dig innan det är för sent! 

🎧🌟7:e februari kommer Konsultpodden till Linköping! Det blir live-podd men även panelsamtal samt AW där du minglar med andra från branschen.


Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Förvärv

One Agency, Nordicstation och Polar Cape går samman. Tillsammans har de över 250 anställda och omkring 100 underkonsulter. De har totalt 150 kunder, en omsättning på över 350 MSEK och kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Skopje, Bitola samt Sofia. Bolagen kommer fortsätta att vara verksamma under sina befintliga varumärken men målet är att samla verksamheten under ett gemensamt varumärke. Länk.

Maquire Group får en ny huvudägare i Broviken Gruppen. Göteborgsbaserade Maquire Group grundades 2007 och har nära 100 MSEK i omsättning. Länk.

Medarbetare

Norconsult Sverige stärker sin arkitektgrupp med spetskompetens inom bad genom att tillsätta en ny chefsroll som ska bredda, samla och utveckla kompetensen inom badhus. Malin Ahlstedt, som tidigare bland annat varit chef för Studio Bad & idrott, axlar den nya chefsrollen. Länk.

One Agency Sweden presenterar Daniel Tängermyr som vd för One Agency Partner. Daniel var tidigare Head of Partner på One Agency Sweden. Länk.

Sundbom & Partners tillsätter Yvonne Gugg som ny vd. Yvonne har varit verksam inom bolaget sedan 2017 och har haft rollen som vice vd samt konsultchef de senaste åren. Länk.

COWI rekryterar Andreas Furenberg som avdelningschef för Industry & Buildings i region syd och väst. Han var senast avdelningschef och teknikchef på PEAB. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Accenture rankas som världens mest värdefulla varumärke för it-tjänster i 2024 Global 500 IT Services Ranking av Brand Finance. Övriga som hamnade i topp är Tata Consultancy Services (2), Infosys (3), IBM Consulting (4) samt Capgemini (5). Länk.

AFRY rankas som #1 globalt inom massa & papper i Engineering News Record (ENR). I den övergripande kategorin kniper de en fjärde placering inom industriella processer medan de hamnar på åttonde plats inom energisektorn. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Atea förlänger sponsorsamarbetet med Svensk Friidrott. Länk.

Avtal

Consid i Finland ingår DPS-avtal med 2M-IT. Länk.

Atea Sverige ingår ett nytt ramavtal med Västra Götalandsregionen (VGR) för leverans av klienthårdvara. Avtalet sträcker sig över ett år med möjlighet till förlängning på ytterligare två år. Den förväntade årliga försäljningen uppgår till 275 MSEK per år. Länk.

Rejlers hjälper Talga i den digitala utvecklingen i ett projekt för hållbar anodproduktion. Länk.

Övrigt

Cyberattack mot Tietoevry slår hårt – många drabbade.Länk.

Techkonsultbarometern från Developers Bay är här. Årets undersökning visar bland annat att de viktigaste faktorerna vid nytt uppdrag är möjligheten till hybrid, ersättningen och personerna i teamet. Hög andel arbetar helt remote (34%), majoriteten hybrid (58%) och endast 7% på plats hos kund. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Hur kan konsulter dra nytta av AI?

Ingen har väl undgått den snabba utvecklingen inom AI-området? Vi har sett banbrytande framsteg på veckobasis från en mängd företag, som exempelvis Open AI, Microsoft, Alphabet, Anthropic, Tesla, A21 Labs, Meta och Amazon.

Tusentals snabbfotade startups har anammat dessa innovationer och integrerat AI-modellerna i sina produkter. Nya verktyg dyker upp dagligen och många av dem kan tillföra ett stort värde för oss konsulter och våra kunder.

Läs mer.

Guide: Effektiva strategier för att minska “bänken” i ditt konsultföretag under utmanande tider.

Ladda ner guiden för att lära dig hur du hanterar och undviker ’bänken’ i din konsultverksamhet, inklusive;

✅ Förstå din “bänk” nu och framåt
✅ Strategisk beläggningsplanering
✅ Kundrelationer och att nyttja all er säljkraft
✅ Flexibla leveranser och instegstjänster
✅ Varför förlorar ni affärer?
✅ Så nyttjar du “bänktiden” och håller uppe moralen
✅ När ni behöver genomföra nedskärningar

Ladda ner guiden gratis

Vässa din skidteknik med en av Sveriges bästa coacher! ⛷️🌟🏅

Den 31 januari har Cinode och PE Accounting bjudit in en av Sveriges mest välmeriterade skidcoacher Erik Wickström. Eventet är exklusivt för dig som är beslutsfattare i konsultbranschen och kommer att hållas med Arninge Golfklubbs klubbhus strax utanför Stockholm. Begränsat antal platser så anmäl dig idag!

Läs mer.

Se konsultpodden live 7:e februari!

Välkommen till en eftermiddag med liveinspelning av Konsultpodden, afterwork och paneldebatt om innovation Konsultpodden är konsultbranschen största podd och den 7e februari kommer poddgänget till Goto 10 i Linköping.

Läs mer och anmäl dig.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev