Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

AI förändrar konsultlandskapet

Hej!

AI förändrar i hög grad hur konsultföretag arbetar och levererar värde. Vi listar i veckan 9 sätt som AI förändrar konsultlandskapet.

Och missade du vårt webbinarium How Will AI Impact the Consulting Industry? Så finns det nu en ny chans genom att ladda ner webbinariet. 


I det senaste avsnittet av Konsultpodden diskuterar vi AI, marknaden, jämställdhet och reflektion av våren. Och denna gång är hela avsnittet filmat!

Konsult och gillar att fiska? 🎣  Nu startar vi på Cinode tävlingen #CatchAllTheOpportunities där du och ditt konsultbolag kan bli utnämnda till Europas bästa konsultfiskare!


Allt gott,
/Mattias Loxi
📧 mattias.loxi@cinode.com

PS: Nu öppnar registreringen till PE Accountings event ”Framtidens CFO”, som går av stapeln 15:e oktober. Bland annat blir det Konsultpodden live samt att ni först av alla får reda på resultatet i Konsultkollen 2024! 

Förvärv

Softhouse förvärvar Conevo, specialister inom bank- och försäkringssektorn och tillhandahåller tjänster inom systemutveckling, arkitektur samt DevOps. Länk.

Norconsult Sverige förvärvar Karlstadsbaserade Wermlands Infrakonsult (WIKON) med 13 medarbetare och en omsättning på 19 MSEK. Länk.

Etteplan och Elomatic ingår avtal om en delvis överföring av Elomatics avdelning för pappersmaskiningenjörskonst och dokumentation i Jyväskylä till Etteplan. Överföringen omfattar 13 medarbetare. Länk.

Etableringar

Berotec meddelar att det nystartade rekryteringsföretaget Smiðr blir en del av företagets verksamhetsområde Berotec® populate. Daniel Dudek blir vd på företaget. Länk.

B3 Consulting Group emitterar seniora säkerställda obligationer om 200 MSEK under ett ramverk om 300 MSEK med en löptid om tre år. Emissionen kommer att användas för att refinansiera befintlig skuld, finansiera de planerade förvärven av Webstep och ytterligare cirka 40 procent av aktierna i det delägda polska bolaget B3 Consulting Poland, finansiera transaktionskostnader samt för generella företagsändamål. Länk.

TechSeed lanserar nytt bolag inom hyperautomation i Malmö, under ledning av vd:n Richard Pauly, som senast var platschef för HiQs kontor i Malmö. Länk.

Medarbetare

twoday Sverige välkomnar Elias Inderberg som ny vd för bolaget. Elias är en av grundarna och var även vd för Annevo som köptes upp av twoday under förra året. Länk.

Waymark presenterar Ludvig Olsson som ny vd. Efter drygt 15 år som vd för Waymark lämnar Per Elgh över posten till Ludvig, som närmast kommer från Avega och dessförinnan Capgemini. Per fortsätter i en ny roll på Time People Group, som koncerncontroller. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Fellowmind Sverige utses till Microsoft 365 Copilot Jumpstart-partner. Länk.

Rejlers tilldelas utmärkelsen guld av den oberoende granskningsorganisationen EcoVadis, som bedömer och betygsätter företags arbete med hållbarhet. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Omegapoint går in i partnerskap med Occtoo, som tillhandahåller en molnbaserad Experience Data Platform . Länk.

Avtal

Structor Mark Uppsala vinner ramavtal med Uppsala kommun för projektering av anläggningsarbeten. Det tvååriga ramavtalet uppgår till ett värde av 400 MSEK, med möjlighet till två års förlängning. Länk.

AFRY tillhandahåller ingenjörstjänster till solcellsprojekt, som sträcker sig från norra till södra Chile. Uppdragsgivare är PowerTree, som specialiserar sig på förnybar energi. Länk.

Övrigt

Semcon presenterar sin senaste kampanj där teknikbolaget visar upp sina expertteam som leksaksförpackningar. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

9 sätt som AI förändrar konsultbranschen

AI revolutionerar konsultbranschen och förändrar i hög grad hur konsultföretag arbetar och levererar värde.

I vårt senaste webbinar, ”How AI Will Impact the Consulting Industry,”lyfte vi fram flera nyckelområden där AI har en djupgående inverkan. Nedan listar vi nio sätt som AI förändrar konsultlandskapet.

Läs mer.

📹 Reflektion, AI och marknaden – Konsultpodden nu även i videoformat

Konsultpodden är tillbaka med AI, marknaden, jämställdhet och reflektion av våren. Och denna gång är hela avsnittet filmat!
Se avsnittet nedan!

Läs mer.

Cinode Launches Europe-wide Fishing Competition for Consultants and Consultancies

Cinode, a leading platform for consultancies, is excited to announce the launch of the “Catch All the Opportunities” fishing competition. This unique event invites consultants and consultancies across Europe to showcase their fishing skills from May 15th to August 15th.

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev