Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

14 topplistor som sammanfattar konsultåret 2023

God fortsättning! 

Hoppas du har haft det lika fantastiskt som vi! Nu kör vi igång igen och självklart gör vi en längre sammanfattning med alla nyheter från de senast veckorna.

Vi rivstartar året med att titta tillbaka på vad som egentligen hände under 2023. Detta gör vi genom att sammanfatta året i hela 14 topp 5 -listor för konsultåret 2023

Jag vill även passa på att tipsa om två kommande event.

⛷️🌟31:a januari har vi tillsammans med PE Accounting bjudit in en av Sveriges främsta skidcoacher Erik Wickström för att vässa tekniken för alla skidfantaster i konsultbranschen. Missa inte detta exklusiva event strax utanför Stockholm med ett fåtal platser. Läs mer och anmäl dig innan det är för sent!

🎧🌟7:e februari kommer Konsultpodden till Linköping! Det blir live-podd men även panelsamtal samt AW där du minglar med andra från branschen.


Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Förvärv

HiQ förvärvar Ambientias konsultenhet för offentlig sektor i Finland. Det förvärvade företaget består av omkring 100 medarbetare. HiQ är nu totalt 2000 medarbetare i Norden. Länk.

Exsitec förvärvar norska IntegrasjonsPartner BITS AS. Köpeskilling uppgår till maximalt 75 MNOK fördelat på 60 MNOK som erläggs vid tillträde och därefter en tilläggsköpeskilling på maximalt 15 MNOK om IntegrasjonsPartner uppnår sina lönsamhetsmål för 2024. Länk.

Addnode har via Icebound, ett bolag inom divisionen Process Management, förvärvat Efficture. Bolaget har verksamhet i Sverige och nettoomsättningen uppgår till 1,5 MSEK. Länk.

NetNordic förvärvar EdgeGuide med en omsättning på cirka 73 miljoner SEK under föregående år och med en EBIT på 16 miljoner SEK. Länk.

Etteplan förvärvar danska STRONGIT ApS som grundades 2010 och består idag av kontor i Köpenhamn, Århus och Gråsten. Under 2023 hade de en omsättning på omkring 13 MEUR. Länk.

Sweco förvärvar den nederländska miljökonsulten Econsultancy B.V., med 200 medarbetare. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Miss Prym är ett nystartat konsultbolag/mäklare i Göteborg som erbjuder konsultjänster, mjukvaruåtaganden och hjälp med kompetensförsörjning. Bakom bolaget står välmeriterade Andreas Ericsson, Carl Rynning och Martin Sund från Matic Tribe samt Christer Holgersson, tidigare Technogarden som tar vd ansvaret. Länk.

Conmore Ingenjörsbyrå expanderar med nytt kontor i Linköping, under ledning av Gabriela Caraiman. Bolaget finns sedan tidigare i Stockholm och Göteborg. Länk.

Addnode Group meddelar att systerbolagen Sokigo och S-GROUP Solutions i division Process Management går samman. Det nya bolaget består av nästan 300 medarbetare. Länk.

Sopra Sterias designteam, Sopra Steria Creative, blir en del av varumärket EGGS, Part of Sopra Steria. Tillsammans med kollegorna i Norge består de nu av nästan 250 medarbetare. Länk.

Projektengagemang Sweden tecknar tilläggsavtal till befintlig kreditfacilitet. Det nya tillägget är om 183 MSEK till och med 2025. Länk.

Medarbetare

Hifab rekryterar Olli Laine som affärschef, med ett tydligt uppdrag att stärka bolagets position på den finska marknaden. Länk.

Kvadrat Stockholm tillsätter Anna-Karin Olsson som vd. Hon anställdes i tidigare under 2023 som vice vd och tar nu över efter Ann Sandström. Anna-Karin har tidigare haft roller som vd, ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsdirektör samt regionchef. Länk.

Bjerking välkomnar Ann Elfström Broo till rollen som enhetschef för den nya enheten VA-Process i Göteborg. Ann är expert inom vattenkemi och -beredning. Hon har tidigare arbetat på Sweco och grundade även Miljökemigruppen, som förvärvades av Norconsult 2019. Länk.

Radar meddelar att Joakim Djurberg börjar som ny marknadsanalytiker med redaktionell inriktning. Joakim har arbetat på IT-Branschen, IT24 och framför allt Computer Sweden. Länk.

Sthlm Tech tillsätter Hanna Törnström som ny vd. Länk.

Diadrom rekryterar Joakim Hökegård som ny marknads- och säljchef, när den nuvarande marknads- och säljchefen  Viktor Eliasson antar rollen som CEO på Diadrom Software. Länk.

Sigma Technology Cloud välkomnar Claes Stenborg som ny regionchef i Göteborg. Länk.

Tyréns nya affärschef heter Sara Jarmakowski Svanbom. Sara har arbetat många år inom bolaget, först som akustiker och senast i rollen som biträdande affärschef för Konstruktion och installation Syd. Länk.

Hifab rekryterar Richard Åhman till uppdragschef inom anläggning i Stockholm. Richard kommer senast från PE Teknik & Arkitektur och rollen som projektchef för onfrastruktur. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

AFRY och it-säkerhetsaktören Expisoft samarbetar för att stärka cybersäkerheten. Länk.

Sweco samarbetar med it-säkerhetsbolaget Mollitiam för att stärka erbjudande inom cybersäkerhet. Länk.

Nexer Maverick ingår partnerskap med Learnster, leverantören av Learning Management System (LMS)-lösningar. Tillsammans ska de leverera en heltäckande utbildningslösning till företag och organisationer. Länk.

Nexer Cybersecurity inleder ett samarbete med NTT Security gällande datadriven riskanalys inom cybersäkerhet. Länk.

Avtal

CGI har hjälpt JABO att skapa en kundorienterad webbplattform. Länk.

Rejlers Norge får i uppdrag av ON Energi att projektera högspänningsanläggningen i en av världens mest avancerade anläggningar för forskning och utbildning inom marin teknik, Norsk havteknologisenter i Trondheim. Länk.

Bjerking ingår ramavtal med Region Västernorrland rörande konstruktion och geotekniska tjänster. Avtalet är på två år med option på ytterligare två år. Länk.

AFRY har bistått ENGIE med projektledning för byggandet av vindkraftsparkerna Rampingallo och Porto Torres, belägna på Sicilien respektive Sardinien. Länk.

Sweco ingår avtal med Metsä Group för ett nytt bruk i finska Äänekoski. Länk.

Rejlers tilldelas ett ramavtal gällande tekniska konsulttjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla med Öresundskraft. Avtalet gäller i två år med möjlighet till förlängning till 2032. Länk.

Afry hjälper Colombias regering att identifiera mekanismer för kommersialisering av havsbaserad vindkraft. Länk.

Rejlers ingår, tillsammans med Multiconsult, EFLA, Metier, Jøsok, Sitepartner och Regio 360 flera ramavtal med Statnett för att vidareutveckla och bygga ut det norska elnätet. Avtalen gäller i fyra år med option på ytterligare fyra år. Länk.

Bjerking tecknar fyraårigt ramavtal med Göteborgs stad rörande bergtekniska och geotekniska tjänster. Länk.

Consid hjälper fackförbundet Vision, när de storsatsar på ny digital plattform. Länk.

Norconsult Sverige har tillsammans med Statens Geotekniska Institut  tagit fram naturbaserade erosionsskydd i Göta älv. Länk.

Övrigt

Eworks mångåriga avtal med Vattenfall fasas ut under 2024. Intäkterna från Vattenfall representerar omkring 5 procent av koncernens intäkter, men utfasningen bedöms inte väsentligt påverka rörelseresultatet. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Konsultåret 2023 summerat i 14 topp 5-listor 

De svenska konsultföretagen har haft ett utmanande år men med stora skillnader beroende på bransch. Samtidigt har det som vanligt hänt många spännande saker. Blicka tillbaka på året som gått när Cinode sammanställer de viktigaste händelserna i 14 fullspäckade topplistor. 
Läs mer.

Vässa din skidteknik med en av Sveriges bästa coacher! ⛷️🌟🏅

Den 31 januari har Cinode och PE Accounting bjudit in en av Sveriges mest välmeriterade skidcoacher Erik Wickström. Eventet är exklusivt för dig som är beslutsfattare i konsultbranschen och kommer att hållas med Arninge Golfklubbs klubbhus strax utanför Stockholm. Begränsat antal platser så anmäl dig idag!

Läs mer.

Se konsultpodden live 7:e februari!

Välkommen till en eftermiddag med liveinspelning av Konsultpodden, afterwork och paneldebatt om innovation Konsultpodden är konsultbranschen största podd och den 7e februari kommer poddgänget till Goto 10 i Linköping.

Läs mer och anmäl dig.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev