Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Born Digital föds med 300 MSEK att investera i svenska konsultföretag

Hej!

Konsultnyhetsredaktionen, det vill säga jag och min frilansande fru, har nu flyttat till Thailand för de närmaste tre månaderna. Men vi fortsätter naturligtvis att bevaka den svenska konsultmarknaden! 🙂

Vill du se Konsultpodden live? 7:e februari kommer Håkan, Helena och min kollega Gregor till Linköping för liveinspelning och mingel. Passa på att anmäla dig redan idag!

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Rapporter

Norconsult Sverige växte med 13 procent under det tredje kvartalet. EBITA-marginalen som påverkades av kalendereffekter blev negativ om -4,1 (-4,8) procent. Bolaget som noterades på börsen tidigare i november rapporterar om en total tillväxt om 12,0 procent och en rörelsemarginal om 5,6 (7,0) procent. Bolaget ser god efterfrågan inom industri och energi. Infrastruktur är stabilt med det är svag efterfrågan inom bygggnader och arkitektur. Länk.

Time People Groups omsättning sjönk med 16,0 procent under kvartalet 1:a augusti till 31:a oktober. Rörelsemarginalen landade på 5,3 (7,7) procent. Bolaget har sett en lägre efterfrågan på konsulter med negativ prisbild som följd. Efterfrågan kring tillgänglighetsdirektivet från bank och e-handel, inför den nya lagstiftningen 2025 har ökat. Länk.

Förvärv

Softskill och Hälsomotionsgruppen går samman. Bolagen, som drivs av Fredrik Hörlyk och Anders Hansson, blir tillsammans en strategisk partner till organisationer som vill stärka kultur och ledarskap. Länk.

Exsitec förvärvar en Visma.net-kundbas av sin partner UCS One Business. Totalt är det ett 10-tal kunder med verksamhet inom flera branscher som övergår till bolaget. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Born Digital är ett nytt ekosystem av konsultbolag som backas upp av investmentbolaget Amp Eleven. Redan vid start är Born digital delägare till tio bolag med totalt 400 medarbetare; MUM, Queenslab, Blead, Cure, Zebra Consulting, Regentor, Holly Tech, Aliby, Crepido, Eghed. Planen är att nå en omsättning om 1,5 miljarder sek genom att investera 300 MSEK i 20-30 mindre specialiserade konsultföretag inom tre år. Länk.

Addnode Group etablerar bolaget Icebound med fokus på skogsbranschen och andra basindustrier. Länk.

Telia Cygate utökar sitt erbjudande för suveräna moln med nya tjänster för digitala arbetsplatser och identitetshantering. Samtidigt fördjupas samarbetet med Hewlett Packard Enterprise (HPE). Länk.

Medarbetare

Consat presenterar Ismail Ovacik som vd för Consat Design, ett dotterbolag under Consat Engineering. Han har över 20 års erfarenhet inom designbranschen och har tidigare bland annat varit Chief Designer Exterior för Volvo Trucks. Länk.

Fellowmind Sverige stärker verksamheten genom rekryteringen av Martin Cederbom, i rollen som CSTO. Martin har lång erfarenhet inom bolaget. Dessutom utses Arvid Josefsson till Lead Enterprise Architect, med över 10 års erfarenhet inom företaget. Länk.

Kvadrat meddelar att Theodor Wahlgren blir vd för deras techbolag, Kvadrat Tech Stockholm. Theodor kommer närmast från ALTEN och har lång erfarenhet från teknikbolag och konsultbranschen. Länk.

Sigma Connectivity Engineering presenterar Nercivan Mahmudovska, som ny vd. Nercivan efterträder Rafael Litwicki, som fram till nu haft dubbla vd-roller men som nu kommer att ägna all sin tid på Sigma Connectivity ApS och den danska marknaden. Nercivan var senast vice VD och COO inom bolaget. Länk.

One Agency utser Anders Bjerkén som ny regionchef i Malmö. Anders har tidigare haft roller som utvecklare, projektledare, agil coach, CTO och konsultchef. Anders kommer senast från en senior konsultroll på Resurs Bank. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Combitech och Sigma Software i Ukraina samarbetar för ökat erfarenhets- och kompetensutbyte. Länk.

Stratiteq inleder ett partnerskap med Better för att stödja openEHR-initiativ i Sverige och hela världen. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Knowit utses till AWS “Partner of the Year 2023” i Norden. Länk.

Ninetech prisas som ”Best Content Experience” för bolagets arbete med World of Volvo. Dessutom utsågs de till årets partner i Norden när Optimizely 2023 Partner Awards gick av stapeln i Stcokholm. Länk.

Avtal

Afry får i uppdrag av PT PLN Indonesia Power att genomföra miljökonsekvensbedömningar (ESIA) för fem stora solcellsprojekt på Java Island i Indonesien. Länk.

Norconsult Sverige tilldelas en upphandling gällande utbyggnad av Halmstad Centralstation. De ansvarar för bangårdsombyggnad, järnvägsplan, systemhandlingar och förfrågningsunderlag för olika entreprenadformer. Länk.

Bjerking ingår ramavtal med Sjöfartsverket. Avtalet är på två år, med möjlighet till förlängning med ytterligare två år (2+1+1). Länk.

Rejlers ingår ramavtal med Trafikverket gällande myndighetens strategiska kompetensförsörjningsarbete. Avtalet gäller under två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Länk.

Norconsult Sverige får i uppdrag av Miljöförvaltningen på Göteborgs Stadr att ta fram åtgärdsprogram för att förbättra statusen i sjöar och vattendrag i Göteborgsområdet. Länk.

Data Ductus ingår avtal med danska Nuuday. Avtalet omfattar support och konfiguration av en ny plattform för nätverksautomation. Länk.

Sweco stödjer Ukraina med att bygga dricksvattensystem i staden Kremenchuk. Länk.

Övrigt

Hon läste teknisk fysik och blev börs-vd. Intervju med Softronics vd Charlotte Eriksson. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Konsultpodden live i Linköping

Konsultpodden är konsultbranschens största podd. Nu kommer poddgänget till GoTo 10 för att göra en livepodd med Lena Miranda, vd på Linköping Science Park. Under eftermiddagen ska entreprenörskap, framtid, innovation och scaleups diskuteras. Efter inspelningen blir det afterwork och paneldebatt där diskussionen fortsätter, med bland andra Lena Miranda. Vi bjuder på dricka och tilltugg i Goto 10:s härliga lokaler.

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev