Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Så många konsulter får gå från Volvo Cars

Hej, 

Hur växer ni ert konsultbolag? 🤔 🌱

I veckans avsnitt av Konsultpodden diskuterar vi tillväxt tillsammans med Anna-Clara Söderbaum, vd för Omegapoint Sverige. Hon berättar bland annat om bolagets tillväxtfas samt diskuterar strategier för att växa sitt konsultbolag.

Vi är även glada för vårt samarbete med Oneflow. Tillsammans möjliggör vi en sömlös integration för att enkelt skapa och lagra Oneflow-avtal direkt i Cinode.

Nyfiken på att se mer? Missa inte vårt webinar tillsammans med Oneflow där vi presenterar hur vi förbättrar er konsultaffär.💫

🖥️ När? Torsdag den 9 november kl 12:00 – 12:30 (CET)

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Ps – På Cinode Market publiceras dagligen massor av uppdrag från konsultbolag. Registrera dig gratis så får du tillgång till både privata och publika förfrågningar. 🚀

Förvärv

Advania
förvärvar RTS Group, specialister på stora digitala transformationsprojekt och managerade tjänster. Det förvärvade bolaget (tidigare Infront IT-Partner och Real Time Services) har 190 medarbetare och kontor i Stockholm, Malmö, Helsingborg samt Örebro. Länk.

Cloudgruppen, som ingår i Lyvia Group, förvärvar Mobile Partner, som består av 22 medarbetare och med huvudkontor i Umeå. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Aricoma, del av KKCG Group, verkar nu under två varumärken.
Företagen som fokuserar på skräddarsydd mjukvara ingår i Qinshift, medan resten av koncernen är en del av Aricoma. Seavus och Stratiteq ingår i Qinshift. Länk.

Volvo Cars bantar sin konsultstyrka med 500 – 600 konsulter. Detta efter förhandlingar mellan företaget och fackförbunden avslutats. Även 700 medarbetare får sluta. Länk.

Lyvia Group säkrar 1 600 MSEK från Danske Bank och DNB. Pengarna ska användas för fler förvärv. Länk.

Medarbetare

Qinshift tillsätter Mia Moström som ny leveranschef för Sverige. Mia var senast dataplattformschef på kommunikationsbolaget Sinch. Länk.

One Group har utsett Rebecca Bly till Vd för One Group Karlstad. Länk.

Proact Group har utnämnt Magnus Lönn till vice Vd. Magnus hade närmaste rollen som affärsansvarig för Norden och Baltikum. Tidigare var Magnus vd för Time People Group. Länk.

Utmärkelser

Consids medarbetare, Filip Huhta, Aggi Ahlnäs, Oskar Åkerlund, Pauline Fagerberg samt Alexander Gustafsson, tilldelas utmärkelsen Sitevisions Most Valuable Professionals 2023. Länk.

Partnerskap/Samarbeten

Eyevinn Technology ansluter till organisationen Nordic Content Protection mot piratkopiering som arbetar för tv-branschen i de nordiska länderna. Länk.

Etteplan ingår avtal med Weckman gällande överföring av konstruktionen av traktorvagnar till Etteplan. Den överförda produktutvecklingen och konstruktionen av vagnar kommer att fortsätta i enlighet med Etteplans LEAN-modell. Länk.

Avtal

Norconsult får i uppdrag av Västra Götalandsregionen att genomföra en förstudie för att undersöka hur Sveriges äldsta vagnhall kan moderniseras. Länk.

AFRY ingår avtal med det australiska koboltbolaget Jervois Global Limited. Uppdraget omfattar att tillhandahålla en Basic Engineering och en Bankable Feasibility-studie för ett planerat koboltraffinaderi i USA. Länk.

Rejlers hjälper Eitech Special Projects att projektera en eldistributionsanläggning med tillhörande teknik- och säkerhetslösningar för ett infrastrukturprojekt i Finland. Länk.

Bjerking ansvarar för projektering av VVS och styr, el, tele, VA och sprinklers för Enköpings nya kommunhus. Länk.

AFRY hjälper SweGaN att etablera sitt nya huvudkontor och produktionsanläggning för halvledare i Linköping. Länk.

Övrigt

Bristen på it-säkerhetsproffs svårare än väntat att lösa. Länk.

Techsverige lämnar Almega – vill stå på egna ben. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Hur växer och skalar ni ert konsultbolag?

Konsultpodden fortsätter på temat entreprenörskap. I detta avsnitt fokuserar vi på tillväxt. 🌱

Anna-Clara Söderbaum, vd för Omegapoint Sverige, gästar och berättar både om bolagets tillväxtfas samt diskuterar strategier för att växa sitt konsultbolag, investeringar och förvärv. 🙌

Läs mer

Webinar – 🌟 Boosting Consultancies with Cinode & Oneflow

Cinode Oneflow webinar

Missa inte vårt webinar där du får ta del av de senaste nyheterna från Cinode och Oneflow, med grymma verktyg som förbättrar er konsultaffär.💫

Lär dig hur Cinode och Oneflow sömlöst integrerar för enkel hantering av konsulter och avtal.

🖥️ När? Torsdag den 9 november kl 12:00 – 12:30 (CET)

Läs mer och anmäl dig.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev