Nytänkande konsultbolag visar stolt upp sina experter på webben

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

Är du produktbolag frontar du naturligtvis dina varor på webbsidan. Det är vad ni säljer och kunden köper. Borde det inte vara samma sak för specialistbolag? Varför kommer det sig då att få konsultbolag visar upp sina konsulter på webbsidan?

Konsultbolagens viktigaste värde är specialisterna som arbetar på företaget. De genomför det fantastiska arbetet hos kunderna som genererar fler affärer. De bidrar även till att bolaget växer och attraherar nya talanger.

Är du kund vill du veta om bolaget har tillräcklig kompetens inom det område som du behöver hjälp med. Är du en talang som letar nya utmaningar vill du veta vilka du ska arbeta med.

Kompetensbristen leder till stenhård konkurrens men genom att visa att ni är stolta över era konsulter samt den fantastiska expertis ni besitter skapar ni en konkurrensfördel.

Några konsultbolag är dock riktigt duktiga på detta och Cinode har blivit en del av lösningen.

Berotec – hitta dina specialister och nya kollegor online

För Berotec, som arbetar i en transparent kultur, är det naturligt att visa upp alla sina konsulter på sin webbsida. Där går det även att söka på namn, välja tjänsteområde eller region. https://berotec.se/konsulter/

Samtliga konsulter presenteras med foto och namn. Genom att klicka på konsulten får du se medarbetarens presentation, kompetenser, utvalda uppdrag och kontaktinformation.

För att presentera informationen på webbsidan använder bolaget Cinode. Varje konsult har ett kompetenskonto där all kompetens och erfarenhet samlas. Från detta skapas visuella konsultprofiler för uppdragen men också till webbsidan. Berotec har två olika mallar. En längre mall som de skickar till kunder som webblänk eller exporterar till pdf/word. Den korta mallen, som är grafiskt anpassad för webbsidan, används för att presentera informationen på webbsidan direkt från Cinode.

 

Transcendent Group – personlighet och stolthet över sina specialister

Ett annat exempel är Transcendents nya snygga webbsida. Här integrerar och presentera de sina specialister på flera sidor.

Cinode bidrar på många ställen då det finns en koppling för respektive medarbetare både gällande publik konsultprofil men också för att inhämta serviceområden samt placeringsort och lyfta fram konsulter inom dessa områden. Allt sker via API:et som Cinode tillhandahåller i vår tjänst.

Vid bolagets underkategori ”People” kan besökaren enkelt söka efter en konsult via tjänsteområde, namn och placering. https://transcendentgroup.com/people/

Alla konsulter presenteras med professionella bilder och ett personligt citat. Klickar du på en konsult får du ta del av en personlig presentation tillsammans med expertkompetenser, certifieringar och kontaktinformation.

Som besökare lär du känna både bolaget, medarbetarna och kulturen.  Det visar på ett företag som är stolta över sina konsulter och har skapat en transparent och engagerande kultur som attraherar fler talanger till bolaget.

Vem vill inte jobba på ett sådant konsultföretag?

 

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *