Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Jämställda konsultbolag 2024

Hej!

Hur ser andelen kvinnor ut i svenska konsultföretag 2024? Och vilka tilldelas badgen ”Jämställt konsultbolag 2024”? 🤔

För tionde året i rad granskar vi andelen kvinnor i svenska konsultbolag. I år är det närmare 70 bolag. Genomsnittet ligger kvar på 34 procent.

Vi spinner vidare på temat jämställdhet denna vecka. Tom Andersson och Erik Ringertz från Netlight gästbloggar om bolagets engagemang och vikten av att aldrig sluta arbeta för ökad jämställdhet.

Konsult och gillar att fiska? 🎣  Nu startar vi på Cinode tävlingen #CatchAllTheOpportunities där du och ditt konsultbolag kan bli utnämnda till Europas bästa konsultfiskare!

Slutligen stort tack till alla ni som var med på vårt AI webinar i fredags (över 400 registrerade). Och för er som missade, håll utkik – en inspelad version kommer under veckan. 💻 🙌

Allt gott,
/Mattias Loxi
📧 mattias.loxi@cinode.com

PS: Nu öppnar registreringen till PE Accountings event ”Framtidens CFO”, som går av stapeln 15:e oktober. Bland annat blir det Konsultpodden live samt att ni först av alla får reda på resultatet i Konsultkollen 2024! 

Förvärv

Etteplan förvärvar AFFRA, som är specialiserat på mjukvarutestning och Hardware in the Loop-testning för fordons- och transportindustrin. Det förvärvade bolaget består av 23 medarbetare och kommer att ingå i Etteplans tjänsteområde Software and Embedded Solutions i Sverige. Länk.

Evidi från Norge förvärvar svenska NaviPro, en certifierad Microsoft Gold Partner inom kategorin affärssystem & ERP-system. Länk.

Etableringar

Berotec lanserar det nya verksamhetsområdet, Berotec® populate och blir nu en långsiktig kompetenspartner till sina kunder. Länk.

Consat öppnar portarna till sitt nya kontor i Jönköping. Bolaget har sedan tidigare kontor i Stockholm, Göteborg samt i Gurugram, Indien. Katarina Stekovic blir Manager South East och ansvarig för satsningen. Hon kommer senast från B3 Grit. Länk.

Sweco lanserar tillsammans med Handelsbanken och Econans ett verktyg som hjälper fastighetsägare att energieffektivisera. Länk.

Norconsult Sverige bildar ett specialistteam inom krisberedskap för att säkerställa att kommuner och VA-bolag har system som är robusta nog att klara en krissituation. Länk.

Medarbetare

Bengt Dahlgren Göteborg presenterar Mikael Granath, en välkänd profil inom fastighetsbranschen, som ny styrelseordförande. Länk.

Bengt Dahlgren Stockholms tidigare vd Erik Bolander axlar nu rollen som affärsutvecklingschef. Länk.

HiQ Finland tillsätter Minna Lindholm som chef för den finska organisationen. Hon kommer närmast från Google Cloud Global Sales. De har nu cirka 280 medarbetare i Finland samt kontor i Helsingfors, Hämeenlinna, Joensuu, Kuopio, Tammerfors och Åbo. Länk.

Tyréns Arkitektur Öst välkomnar Soon Hammarström som ny affärschef. Soon var senast projektutvecklare på Nordr. Länk.

Nexer presenterar Kalyan Kumar Bhattlapenumarthy som ny vd för verksamheten i Indien. Tidigare har han arbetat på bland andra Columbus, IT Convergence och AtosLänk.

Utmärkelser/Certifieringar

Sigma Industry tilldelas utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2024 av Deloitte. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Projektengagemang samarbetar med SEB för att hjälpa fastighetsbolag i omställningen till ett hållbart och kostnadseffektivt fastighetsbestånd. Länk.

Consid blir Platinum Partner till Sitevision i Norge.  Uppdraget, som är hos Alta kommun, handlar till stor del om att sätta upp ett modernt intranät för hela kommunorganisationen. Länk.

Avtal

Norconsult tar fram en strukturplan för en stadsdel i nya Kiruna. Länk.

Rejlers hjälper Käppalaförbundet att modernisera Käppalaverket på Lidingö och öka dess kapacitet. Länk.

Etteplan hjälper det japanska bolaget Konoike med digitalisering och affärsutveckling med hjälp av artificiell intelligens. Länk.

Advansia, som ingår i AFRY, tecknar ett rådgivningsavtal med Norges public service-radio- och television NRK för utvecklingen av deras nya huvudkontor i Oslo. Länk.

Dynamant blir leverantör till en av de ledande nischbankerna i Sverige som verkar inom SME-segmentet. Länk.

COWI har tagit fram de bygghandlingar som behövts för att kunna genomföra återställandet av E6  i Stenungsund. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

⚥ Jämställdhetsrapporten 2024 – Andel kvinnor i konsultbranschen

För tionde året i rad granskar vi andelen kvinnor inom de svenska konsultföretagen. Vi gör undersökningen för att belysa vikten av att attrahera fler kvinnor och inspirera branschen till att aktivt arbeta för ökad jämställdhet.

Läs mer.

💡Vem är egentligen mest jämställd? 

”Svenska IT-företag sämst på jämställdhet.” Nyligen publicerade Experis en undersökning om jämställdhet i olika branscher. Granskningen visar att den svenska IT-branschen är sämst. Endast 6 av 70 svarande företag, 9 procent, uppger att de är jämställda. Medan den genomsnittliga siffran visar att 16 procent av bolagen anser sig vara fullt jämställda. 

Läs mer.

Cinode Launches Europe-wide Fishing Competition for Consultants and Consultancies

Cinode, a leading platform for consultancies, is excited to announce the launch of the “Catch All the Opportunities” fishing competition. This unique event invites consultants and consultancies across Europe to showcase their fishing skills from May 15th to August 15th.

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev