Trick or treat? – ruskiga karameller för konsulten

När skymningen kommer ser vi skräckfilmsklassiker som Alla helgons blodiga natt, Jurkyrkogården och The Shining. Vi proppar i oss läskigt mycket godis och gör pumpalyktor. Barnen klär ut sig till spöken, häxor, zombies och vampyrer. Det blir ett välkommet avbrott i höstmörkret.

Snart är Halloweenfirandet här och det är dags att göra sig redo för dörrknackningstraditionen, som detta år säkerligen begränsas till följd av coronapandemin.

Men oavsett hur ditt konsultbolag väljer att uppmärksamma högtiden vill vi på Cinode dela med oss av några smarriga godsaker som varje konsult trånar efter.

Vad väljer ni, bus eller godis?

1. Sökbarhet över bolagets samlade kompetens och erfarenhet

Företagens mest värdefulla tillgång är den samlade kompetensen som finns internt men också som enkelt är tillgängligt externt. Informationen om kompetensen måste självklart vara transparent i organisationen, smidigt åtkomlig och sökbar för att snabbt hitta rätt talang.

2. Anpassade digitala konsult-cv:n på några sekunder

Håller du med om att för mycket tid spenderas till att skriva, anpassa, editera och skapa grafisk layout till era konsult-cv:n?

Med ett digitalt verktyg kan ni snabbt anpassa cv:n mot kunden. Ändra texter, göm inaktuella uppdrag eller lyft fram de kompetenser som är viktigast för just det uppdrag du söker.

Självklart separeras informationen med den grafiska mallen – slipp problem med sidbrytningar, radbrytningar och cv:n som inte ser enhetliga ut. Skicka som länk eller exportera till pdf/word-format.

3. Fullständig beläggningsöversikt

Nu gäller det att även hålla reda på vilka konsulter som är tillgängliga, vilka uppdrag som behöver förlängas och när medarbetarna befinner sig på semester.

Med en prognos samt beläggningsöversikt, som är tillgänglig för alla chefer och säljare, har ni alltid en gemensam bild av var insatserna ska ske. Att ni dessutom känner till vilka potentiella uppdrag era konsulter kommer att få är en ren bonus.

4. Matcha uppdrag mot medarbetare, kandidater, underkonsulter och partnerkonsulter

Vem av era medarbetare har den rätta kompetensen och är tillgänglig? Behöver ni kika bland era underkonsulters kompetens och tillgänglighet? Eller kanske hos era partnerbolag?

Med ett modernt verktyg får ni förslag på passande konsulter, både utifrån kompetenskrav men även tillgänglighet. Både internt, bland frilansare och partnerbolag. Räcker inte det kan ni avisera ut era behov med några klick.

5. Fullständig kompetensinventering

Vilka branscher har ert konsultbolag kompetens inom? Vilka tekniker borde ni satsa på att utveckla och rekrytera inom? Med en fullständig kompetensinventering bestående av kategorisering, filtrering av team/affärsområde samt inklusive/exklusive era underkonsulter har samtliga i bolaget en samlad bild över vad ni kan och hur ni bör utveckla bolaget.

6. Hitta och koppla samman er digitalt med andra konsultföretag

När era kunders krav ökar på rätt expert i er leverans se till att bygg upp ert nätverk med andra konsultbolag som kompletterar er affär. Samtidigt gör ni er själva attraktiva genom att presentera vad ni kan, vilket kan leda till ytterligare förfrågningar.

När behovet uppstår aviserar ni ut era förfrågningar direkt i affärsflödet till utvalda partners eller riktat mot ett helt nätverk, bestående av hundratals konsultbolag.

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg