Så skapas ett attraktivt konsult-CV (Video)

Skrivet av Jonas Dahlsjö - Customer Success Manager på Cinode |  Ingen kommentar

En kund som är i behov av konsulttjänster lägger ut ett uppdrag till en konsultmäklare, antingen via sin inköpsavdelning eller direkt till ett konsultbolag. Då är konsultprofilen det första de frågar efter. Du kan tänka dig att de får mängder av svar.

Hur mycket tid orkar de lägga på att granska varje profil?
Kanske tar det en minut att utvärdera de fem första, 30 sekunder för de nästkommande fem och så vidare. Alltså allt mindre tid.

I videon får du tips på hur din konsultprofil kan sticka ut från mängden för att just du ska komma vidare till screening och intervju.

Strukturera ditt CV på ett sätt som fångar kundens uppmärksamhet och gör att du blir en av de utvalda kandidaterna. Ditt CV måste anpassas utifrån varje specifikt uppdrag.

1. Bild
2. Rubrik med uppdragets namn och innehåll.
3. Summering av varför du bör vara kundens val av konsult, de förmågor som matchar kvalifikationer för uppdraget och dess arbetsuppgifter.
4. Framhåll särskilt de kompetenser du har som behövs för att utföra uppdraget (vid behov graderade).
5. Kontaktinformation och referenser, övrig information om dig.

Layout, relevants och läsbarhet påverkar i hög utsträckning om du går vidare till intervju eller ej.

Anpassa din konsultprofil efter varje uppdrag. Kunden kommer att titta på dig utifrån uppdraget och söka information som hen kan använda för att avgöra om du är kvalificerad. Då går du vidare till intervju. Om du missar att få med detta hamnar din konsultprofil i papperskorgen.

Att kunden ser att du läst på, anpassat din konsultprofil efter uppdraget och kan motivera varför de ska välja dig är viktigt. Det visar din höga ambitionsnivå, du sätter förväntningarna hos kunden redan nu.

Här kan du kostnadsfritt ladda ner guiden ”Så skapar du vinnande konsultprofiler” för ännu fler tips.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 6000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Jonas Dahlsjö - Customer Success Manager på Cinode
Jonas Dahlsjö - Customer Success Manager på Cinode
Jonas sätter kunden i fokus hos sin roll som Customer Success Manager på Cinode. Han hjälper dagligen kunderna att få ut det mesta möjliga av plattformen och nå sina mål. Han har även varit med att bygga upp Customer Success organisationen strategiskt och bland annat skapat ett digitalt videobibliotek för kunderna. Privat gillar han tech, musik och mode!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *